Ingrediente
aluat: dough:
125g unt rece 125g cold butter
225g faina 225g flour
1 lingura apa 1 tablespoon water
Crema:
- 0,5 l lapte
- 3 galbenusuri de oua
- 150 g zahar
- 1 fiola esenta de vanilie
- 2 linguri cu varf de faina
Mod de preparare
Blat: Untul rece se tai cuburi se amesteca cu faina pana cand devine ca un pesmet se aduga o lingura de apa si se framata pana cand se omogenizeaza. Se pune intr-o folie si se da la frigider 20 min. Dupa care se intinde o foaie se pune in tava se inteapa cu o furculita se da la cuptorul incins in prealabil 15 min.
Crema: laptele si ouale batute se pun la fiert amestecanduse in continu, se adauga si zaharul. Separat se amesteca 2 linguri de faina cu un pic de lapte . Cand da laptele in clocot adaugam faina mai lasam sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc se adauga esenta de vanilie.
Dupa ce sa racit blatul adaugam crema de vanilie si se orneaza cu zmeura.