luni, 19 aprilie 2010

rulada turceasca

Este o rulada simplu de realizat, racoritoare si foarte delicioasa.



Ingrediente

-1 l lapte
-1 pahar zahar
-1 pahar faina
-50 gr margarina
-100 gr nuca cocos
-200 ml frisca
-3 plicuri zahar vanilat
-1 pahar nuci

Mod de preparare
Se amesteca faina cu zaharul dupa care se toarna laptele cate putin amestecand cu telul sa nu se formeze cocolase,se pune pe foc amestecand incontinu, cand incepe sa se ingroase se pune margarina(untul) se lasa sa dea cateva clocote dupa care se ia de pe foc . Intr-o tava se pune hartie de copt si se presara toata cantitatatea de nuca de cocos.Se toarna crema obtinuta peste nuca de cocos si cu ajutorul unei linguri se aseaza sa fie proportionala insa fara a strica stratul de nuca de cocos. Frisca se bate bine iar cand s-a racit crema se aseaza peste .Nuca se prajeste un pic in tigaie. dupa care se faramiteaza si se pune peste frisca. Se da la rece cel putin 2 ore. Dupa ce a stat suficient la frigider se taie fasii si se ruleaza cu ajutorul un furculite.


***In loc de nuca simpla puteti face un caramel dinn zahar si sa adugai nucile in el se toarna pe o folie de stanoil se lasa sa se raceasca dupa care de toaca marunt.

Un comentariu:

  1. draga naty doua premii frumoase te asteapta pe blogul meu .....rulada asta mi-a facut cu ochiul, e foarte apetisanta.

    RăspundețiȘtergere

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog