marți, 2 noiembrie 2010

Tort fantastic

Este tortul facut pentru nasa mea care astazi a implinit o frumoasa varsta...dupa care multi regretati :P asa ca nu ratez ocazia sa ai urez inca o data un LA MULTI ANI! Multa sanatate si tot ce isi doreste sa se realizeze.
U n tort cu doua creme una de la tort caramel si una de la prajitura krem a la krem, rezultatul unul fantastic de bun :D




Ingrediente 
blat:
-7 oua
-80 gr faina
- 1 plic zahar vanilat
-1 plic praf de copt
180 gr zahar
-3 linguri cacao
Crema 1:
-250 gr frusca
-150 gr lapte
-1 plic creme ole
Crema 2 caramel
-10 linguri zahar

200 ml lapte
- 250 ml frisca
-3 oua
- 1 lingura amidon alimentar
-10 gr gelatina
decor
-pasta de zahar
-pasta de lapte praf

Mod de preparare
Blat: Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie sefreaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cualbusurile. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitie. tava de tort se tapeteaza cu hartie apoi se toarna compozitia si se da la cuptor incins 30 min. Dupa care se face testul cu scobitoarea. Se scoate dupa aceea si se pune pe un gratar la racit.
Crema 1
Se pune intr-un bol toate ingregientele(frisca , laptele si creme de vanilie) si se mizeaza. Crema trebuie sa se intareasca f bine. Se intinde uniforn pe blat si se da la frigider.


Crema 2
Se caramelizeaza zaharul (atentie sa nu se arda)apoi se aduga laptele. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, se toarna laprele peste galbenusuri apoi se pune iar la foc pana cand se ingroasa crema. Amestecati incontinuu!Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi cand sa ingrosat crema se ia de pe foc si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca crema. Se bat albusurile si frisca separat.Cand e rece crema se amesteca cu frisca si albusurile.
Blatul se taie in trei se insiropeaza pe rand si se pune crema 1 apoi blat crema2 iarasi blat se unge totul cu unt se imbraca in pasta de zahar.







3 comentarii:

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog