duminică, 11 martie 2012

Crochete din cartofi si dovlecei / Potato-zucchini croquettes

A venit si luna marie si o data cu ea Laura Laurentiu a lansat o provocare la care nu aveam cum sa nu particip, mai ales ca premul este unul pe masura si anume un mixer  KitchenAid...pfff...visul meu din bucatarie. A fost greu sa aleg un meniu , am rasfoit cartile am dat cautare pe net si pana la urma am hoatarat ....un meniu simplu cu o tenta italieneasa ...restul va ramane un mister pe care in decursul a catorva zile o sa il descoperiti.
Nu mai ramane decat sa va supun ca aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor”


0





Ingrediente
-1 dovlecel                                                          1 zucchini
-2 cartofi mari                                                      2 Large potatoes
-1 ou                                                                   1 egg
-1 ceapa                                                              1 onion
-50 gr parmezan ras                                             50 G grated Parmesa
-boia iute                                                             cayenne pepper
-usturoi granulat / 2 catei de usturoi                      garlic granulated / 2 cloves of garlic
-sare, piper                                                         salt, pepper
-pesmet                                                               breaded
ulei pentru prajit                                                  Oil for frying


pentru sos                                                      for sauce
-1 iaurt gras                                                         1 yogurt
- marar                                                                 dill
-1 catel de usturoi                                                 1 Clove of garlic

Mod de preparare
Cartofi se curata si se pun la fiert in apa cu sare se lasa sa fiarba ~ 15 min dupa care se scot din apa si se paseaza. Dovlecelul sa da prin razatoarea mare, ceapa se taie marunt.

 Intr-un bol se amesteca piureul de cartofi cu dovlecelul ras, ceapa, parmezan, usturoiul granulat , boia iute, sare, piper, 2 linguri de pesmet si oul. Din compozitia obtinuta se formeaza bilute care se trec prin pesmet.


Se pune o tigaie pe foc dupa care se adauga uleiul, cand sa incins si acesta se pun la prajit crochetele.



 Cand sunt aurii se scot pe un prosop de hartie pentru a abosorbi excesul de ulei.


Sos: se amesteca iaurtul cu usturoiul zdobit si maratul tocat. Mai simplu nici nu se poate:D

Voila simplu si extrem de bun. Au fost foarte apreciate asa ca nu o sa dati gres cu acest aperitiv.

6 comentarii:

  1. Mmmmm cred ca este o combinatie foarte buna!!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Rocsy nici nu ma asteptam sa fie atat de bune si apreciate.
    Alexandrina multumesc.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Imi plac crochetele!! Arata tare bine, succes!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Multumesc Adela. Pupici o zi frumoasa

    RăspundeţiȘtergere
  5. si mie imi plac mult crochetele!

    RăspundeţiȘtergere

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails
A apărut o eroare în acest obiect gadget

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog