vineri, 2 noiembrie 2018

Empanadas cu pui (pateuri cu pui)

Sunt atât de fragede ca se topesc în gura, pot fi făcute cu diverse umpluturi și sunt numai bune pentru o gustare sau luate la servici, școală. Se fac extrem de simplu tot ce va trebuie e un robot de bucătărie, asta desigur dacă vreți sa nu va murdăriți pe mâini, o tigaie și cuptor setat la 200 C. Reteta o am salvata de ceva timp și am tot jonglat cu diferite umpluturi însă nu am postat pe blog rezultatul fiindcă dispar prea repede, sursa Aici

Ingrediente
110 gr unt
150 gr faina
90 gr smântână
Jumate de piept de pui
100 gr spanac
1 ceapa
Sare, piper

Mod de preparare

Sunt cantități mici și o sa iasă o tava  în cazul în care vreți sa faceți mai mult dublați cantitatea.
Se pune în robot faina și untul și se pulsează cât sa obținem o compoziție nisipoasa apoi adăugăm smântâna și mai pulsam de câteva ori după dare transferam aluatul pe o folie și dam la frigider pentru 2 ore.
Pieptul de pui se toaca, se încinge o tigaie cu puțin ulei se pune carnea și ceapa și se gătește sub capac c, la final punem spanacul și condimentele, se lasă să se răcească.

Se scoate aluatul din frigider, se întinde o foaie subțire și se decupează cu ajutorul unei forme rotunde mici cercuri care se umplu cu amestecul de carne. Se ung marginile cu ou și se lipesc, astfel obținem mici semilune. Se ung cu ou bătut și Se coc la 200 C  aproximativ 15 mic.

Sunt minunate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog