miercuri, 24 octombrie 2018

Musaca

Gătită în multe feluri cu vanata prajita,, cartofi felii prăjiți sau piure,cu legume musacaua rămâne o varianta de fel principal des întâlnită in bucătăria noastra. Cu toate acestea nu este un fel romanesc ci vine din bucătăria tarilor din Orientul Îndepărtat și Balcani. Gătită în straturi de cartofi /legume și carne tocata. Noua ne place foarte mult cu cartofi plasați.

Ingrediente 
-7 cartofi
-300 gr vita
200 gr porc
2 cepe
1 morcov (Opțional)
3 catei de usturoi 
-cimbru
Sare și piper 
Pentru sos am folosit 200 gr smântână  și 2 oua sau puteți face un sos alb din lapte aprox 500 ml, faina 50 g, unt 50 gr și sare

Mod de preparare 

Cartofi ai pregătim ca pentru un piure, curățați, spălați, tăiați și puși la fiert în apa cu sare. Când sunt gata se pasează (scurși de apa) adăugând cate puțin lapte călduț.

Carnea se toaca. Se încinge într-o tigaie puțin ulei se pune carnea, când se albește se adaugă ceapa și usturoiul , 1 lingura de bulion și 300 ml apa și se lasă să fiarbă 30 min la foc mic  astfel obținem un sos consistent. La final se adaugă condimentele. 

Într o tava, oala, se așează un strat de cartofi ,apou unul de carne, iarăși cartofi  carne cartofi și sosul din smântână cu ou și piper. Eu sincer am făcut doua straturi de cartofi și unul de carne, insa reteta grecească asa ar trebui sa arate.
Se da la cuptor pentru 35 min. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog