Ingrediente
-120 ml lapte
-1 lingurita zahar
-1 galbenus de ou
-30 gr de unt
-15 gr drojdie
~ 300gr faina
pentru uns
-50 gr unt
-6 lingurite zahar
-2 lingurite scortisoara
Mod de preparare
Intr-un vas dizolvam drojdia cu zahar si lapte caldut, cand incepe sa faca spuma deasupra adaugam untul topit si galbenusul de ou plus un varf de sare dupa care punem faina si framantam timp de 10 min. Vom obtine un aluat dur. Se pune la dospit in loc caldut timp de 1 ora 2 in functie de temperatura camerei.
Dupa o ora de stat la cald |
Preincalzim cuptorul la 200 C . Untul moale 50 gr se amesteca cu 6 linguri de zahar si scortisoara.
Framantam aluatul dospit pentru a scoate bulele de aer din el apoi intindem o foaie dreptunghiulara cu cca 1 cm grosime. Ungem foaia cu amestecul de unt , lasand putin pentru final de uns si rulam , cu un cutit bine ascutit taiem pe lung in doua, lasand foarte putin la capat netaiat. Acum sucim aluatul lasand partea taiata , din interior, in afara. Unim capetele si punem in tava cu harie de copt. Se unge cu restul de unt si se da la cuptor 25 min.
Dupa ce s-a copt se unge cu un sirop din apa si zahar sau se pudreaza cu zahar pudra.
desi nu e chiar asa de greu de facut, rezultatul e supeerrrr!!foarte frumos!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos arata si cu siguranta e si delicioasa,,impletitura" ta,multumim de reteta cred ca e foarte potrivita si deosebit de eleganta pentru a ,,innobila" masa de Craciun.Felicitari Naty !
RăspundețiȘtergereMultumesc fetelor , e o retete de mare efect si cu siguranta am sa il fac si eu pt Craciun
RăspundețiȘtergeregrozava impletitura ! si ideea e super !
RăspundețiȘtergereMultumesc Pansy..am preluat si eu ideea asta ca arata tare bine
RăspundețiȘtergere