vineri, 3 februarie 2012

Piept de pui cu sos de lamaie si capere/ Chicken breast with lemon sauce and capers

O reteta care o aveam in plan de ceva timp, am gasit-o pe e-retete.ro , dupa cum va imaginati e o reteta tipic  italiana, rapida si foarte simplu de realizat.



Ingrediente                                                                    Ingredients
-1 piept de pui                                                               1 chicken breast
-2 linguri capere                                                             2 Tablespoons capers
- jumate de lamaie                                                          Half a lemon
-1/2 cana de supa de pui                                                1 / 2 cup chicken broth
-1 catel de usturoi                                                           1 Clove of garlic
-patrunjel                                                                        parsley
-2 linguri faina                                                                 2 Tablespoons flour
-2 linguri parmezan'                                                         2 Tablespoons Parmesan '
-3 linguri unt                                                                    3 Tablespoons butter
-3 linguri ulei de masline                                                   3 Tablespoons olive oil
-1 lingurita boia                                                                1 Teaspoon paprika
sare si piper                                                                     Salt and pepper

Mod de preparare

Pieptul de pui se dezoseaza , se taie felii subtiri apoi se bat ca pentru snitele.

Se amesteca faina cu parmezan, piper , sare si boiaua. Se trec prin acest amesteci fileul de pui.
Se pune la incins o tigaie se adauga uleiul si o lingura de unt si se pune pieptul( se scutura de excesul de faina) la prajit, cand sunt rumene pe ambele parti se scot din tigaie si se acopera farfuria pentru a le pastra calde. In  tigaie se adaugata catelul de usturoi strivit, se amesteca rapid si  se stinge cu supa de pui, se pun caperele scurse de zeama in care au stat si sucul de lamaie.  Se fierbeti sosul cam 2-3 minute pana scade la jumatate, apoi adaugati restul de 2 linguri de unt. Se lasa  sa dea 2-3 clocote. La final se adauga patrunjelul tocat sise ia de pe foc.
Se pune carne in farfurii se pune sosul peste pui . Se serveste cu orez sau paste.

2 comentarii:

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog