E prima reteta cu carne de rata de care sunt foarte multumita de rezulat...a fost o nebunie....
Ingrediente
-1 rata 1 duck
-4 linguri sos de soia 4 Tablespoons soy sauce
-4 linguri sos pentru friptura( eu l-am procurat de la kaufland) 4 Tablespoons steak sauce
-4 linguri vin 4 Tablespoons red wine
-1 lingura miere 1 Tablespoon honey
-sare salt
-piper pepper
-1 ceapa 1 onion
-3 catei de usturoi -3 Cloves of garlic
-1 portocala 1 orange
Mod de preparare
Rata se condimenteaza pe interior. Se face un amestec din sos de soia, sos pentru friptura, vin sucul de la jumate de portocala si miere cu acesta se unge rata pe interior si foarte bine pe exterior. Ceapa se taie bucati mari si sed introduc in rata la fel si restul de portocala si usturoiul si se prinde cu scobirori.Se da la frigider pentru cel putin 30 min.
Se pune rata intr-o tava unsa cu foarte putin ulei se pune cu pieptul in jos se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentr 1ora si 40 min la treapta 4.
In tava se va aduna un sos. Dupa care se scoate folia se intoarce rata cu pieptul in sus si se mai lasa 15 min.
....esti in lipsa de idei?...aici poti gasi retete facute cu drag pentru familie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Buna ratusca!! Imi place tare mult!! Foarte frumoasa prezentare! PuuP!
RăspundețiȘtergereBuna buna Adela. Multumesc pentru cuvintele frumoase. Pupci
RăspundețiȘtergere