Hristos a inviat!
Dupa cum v-am obisnuit deja revin cu o prajitura cu albusuri si o crema light care o folosesc si la torturi.
Ingrediente
-200gr albusuri 200g egg whites
-200 gr zahar 200 G sugar
-100 gr faina -100 G flour
-4 linguri mac 4 Tablespoons poppy seeds
-50 ml ulei 50 Ml oil
-esenta de vanilie/portocala -vanilla
-coaja de la o portocala orange peel
-1 lingurita praf de copt 1 Teaspoon baking powder
Crema Cream
-300 gr iaurt 300 G yogurt
-100 gr zahar 100 G sugar
-150 ml frisca 150 Ml cream
-1 gelatina -1 gelatin
-zeama de la portocala orange juice
decor jeleu de portocale plic Dr. Oetker
Mod de preparare
Blat: Albusurile se bat bine cand sunt tari se adauga treptat zaharul dupa care faina,coaja de portocala, esentele, macul si pragul de copt. Se toarna totul intr-o tava si se coace la foc mediu timp de 25-30 min. Se face testul cu scobitoare.
Crema: iaurtul se mixeaza bine cu zaharul. Frisca se bate pana cand se ingroase, gelatina se pune la hidratat apoi se topeste pe baie de abur. Peste gelatina topita se pune cate putin iaurt asta pentru a evita coagularea gelatinei dupa care se toarne peste resul de iart, se amesteca cu frisca si zeama de porocala.
Peste blatul racit se toarna crema de iaurt se da la frigider o ora dupa care se taie si se orneaza cu jeleu.
Ce bine arata!
RăspundețiȘtergereSarbatori luminate si multa fericire alaturi de familie si cei dragi! Paste fericit!
RăspundețiȘtergerePaste fericit si voua.
RăspundețiȘtergereTrebuie incercata ,am destule albusuri in congelator,arata splendid.
RăspundețiȘtergerepaste fericit! o minunatie de prajitura!
RăspundețiȘtergereMirela si e foarte buna.
RăspundețiȘtergere@ Paste fericit si tie Adnia
Pupici
Arata foarte bine! pup
RăspundețiȘtergereImi place cum arata,acele cubulete sunt din jeleu? Ma intereseaza strict ca si decoratiune .Oare daca le facem in casa pot iesi la fel de frumusele?
RăspundețiȘtergeremikaelacorina sincer nu stiu ce sa zic...nu am facut jeleu de casa
RăspundețiȘtergere