Povestea cheesecake-ului a inceput acum o saptamana cand am dat primul rateu de acest gen. Un esec total, un cheesecake crapat daca pot zice asa si nici gustul nu ma dat pe spate, ce mai ceva gresisem sau reteta nu era potrivita. Dar cum greu cedez in bucatarie si mai ales la capitolul dulce, ieri am zis sa incerc alta reteta, mult mai simpla chiar si aici ma refer la blat, fata de ce facusem eu prima data. Uite asa am incercat reteta lui Teo, de altfel ea are muuulte retete de acest gen; ma intreb oare de ce nu am facut mai demult aceaste retete? Ah cum un copil poate sa te faca sa gandesti altfel :))
Bun, retetele ei le puteti gasi aici http://www.teoskitchen.ro/cheesecakes .
Despre cheesecake ce pot sa zic decat ca m-a cucerit, e atat de yamy, chiar nu am cuvinte si va zic sa incercati si voi reteta cu incredere. Eu am folosit o tava cu inel de 20 cm dar ca sa va iasa mai inalt folositi o tava mai mica( eu nu am avut)
Ingrediente
blat
-200 gr biscuiti digestivi am folosit cei de la Lidl dar folositi de care vreti voi:)
-110 gr unt topit
Umplutura
-600 gr branza de vaci eu am folosit marca Lidl cea la un 1kg galetusa
-3 oua
-100 gr zahar
-3 linguri faina
-zeama de la jumate de lamaie
-1 lingurita coaja de lamaie
Caramel
-200 gr zahar
-100 ml apa
-150 unt sau frisca lichida(eu am folosit unt)
Mod de preparare
Biscuitii se pun in robit si se mixeaza pana se fac faina apoi se pune untul topit se mixeaza putin si se toarna compozitia in tava( tava am acoperit-o cu hartie de copt) Cu ajutorul unei linguri sau cu mana se apasa biscutii pana ce se acopera toata tava , in cazul meu jumate din pereti( am avut vava ceva maricica) Se da blatul la cuptorul incins la 170 C pentru 10 min.
Intre timp se mixeaza bine branza cu zaharul apoi se adauga ouale cate unul , zeama de lamaie, coaja si faina. Cand mixati luati si din compozitia care se aduna pe margine vasului.
Dupa ce s-a copt blatul, se da cuptorul 160C, iar peste blat se toarna compozitia. Se lasa la cuptor 60 min.
Dupa ce s-a racit se da la frigider peste noapte.
Pentru caramel se pune intr-un vas cu fund dublu zaharul si apa si se da la foc potrivit. Cat timp fierbe zaharul cu ajutorul unei pensule ude se sterg peretii vasului( pentru a evita cristalizarea zaharului) Cand se formeaza un caramel frumos zaharul, stigem focul si punem untul. Amestecam si lasam sa se raceasca . se toarna peste cheesecake .
Bun Bun
RăspundețiȘtergereasa este
Ștergere