duminică, 14 februarie 2010

tort indragostit






Ingrediente:

Blat:
-6 oua
- 120 gr zahar
-80 gr faina
-50 gr cacao
-1 praf de copt
Crema 1
- 200 gr unt
-200 gr ciocolata neagra
- 1 galbenus
-200 gr zahar pudra
-6linguri frisca
Crema 2
-200 ml frisca
- visine din visinata
-200 gr zahar
- 1plic gelatina
Sirop:
-200 gr zahar
-100 gr apa
-100 compot visine
Glazura
-1 plic budinca de capsuni
-500 ml lapte
-100 gr frisca

Mod de preparare


blat: se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma apoi se adauga zaharul dupa care galbenusurile, faina, cacaco, si praf de copt. se da la cutor 35min.

Crema1: Untul trebuie sa fiela temperatura camerei acesta se bate spuma cu zaharul vanilat. Ciocolata se topeste pe baie de abur, apoi se amesteca cu untul si cu 1 galbenus iar la final cu frisca batuta bine.

Crema 2: Se bate frisca bine. Gelataina se prepara conforma instructiunilor de pe ambalaj Dupa care se pune pe baie de abur cand s-a topit se amesteca cu frisca si zaharul pudra. Se scot samburii de la visine.

Sirop:Se pune zaharul la caramelizar cand e de culoare maronie se adauga apa si se lasa sa firba pana ce se dizolva tot zaharul Se lasa la racit si se adauga si compotul de visine.

Blatul se taie in 3 Se insiropeaza prima foaie se aseaza crema de ciocolata, se pune al doilea blat iar se insiropeaza si se pune crema de frisca apoi visinele se se aseaza deasupra ultimul blat.Se insiropeaza si acesta.

Glazura : Se prepara budinca conform instructiunior de pe ambalaj(se pune la fier 500 ml lapte , praful de budinca se amesteca cu 3 linguri de zahar si 4 lapte, cand da laptele in clocot se toarna paful de budinca si se lasa sa mai fiarba 1min. Jumatate din crema se pune pe ultimul blat, iar cealanta jumatate se amesteca cu frisca batuta; cu aceasta se orneaza laturile tortului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog