sâmbătă, 9 aprilie 2011

Baclava

De cand zic ca fac acest minunat desert....a venit si ziua lui... dar cum a venit asa si s-a papat...asa ca va arat doar pozicile ca Baclavaua...raposata nu mai este


Ingrediente
-1 pachet foi placinta
Compozitie
-300 gr nuci
-200 gr zahar
-100 gr miere
-150 gr margarina
- scortisoara

Mod de preparare

Nucile se dau prin masina de maruntit se amesteca cu scortisoara (eu am pus si zahar). Se unge tava cu margarina topita se pune prima foaie se unge iarasi cu margarine, a doua foaie se pune nuca, foaie , margarina, foaie, nuca si tot asa pana cand terminam foile si nuca. 



Foile trebuie taiate dupa dimensiunea tavii. Se taie romburi sau patrate .
Se da la cuptor 25 min-30 pana cand se rumeneste deasupra.
Intre timp se face si siropul. Se pune apa cu zaharul la fiert cand da in clocot e pune mierea se lasa sa dea iarasi in clocot si cand se scoate baclavaua de la cuptor se toarna siropul fierbine. Se lasa cateva ore sa se raceasca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog