luni, 5 octombrie 2009

culoarea pasiuni



Ingrediente
blat:
-6 oua
-6 linguri faina
-5 linguri zahar
-4 linguri lapte

compozitie:
-1 pepene rosu
-3 plicuri gelatina
-200 gr zahar
-200 ml vin alb sec
-1 lamaie

ornare:
-200 ml frisca

Mod de preparare
blat: se separa albusurile de galbenus, acestea se bat spuma se adauga in ploaia zahar si apoi cate un galbenus, incorporam faina si la final laptele. Compozitia se imaprte in doua si se coacae la fac mediu timp de ~ 30 min.
compozitie pepene: miezul de pepene se scoate si se taie cubulete, se scot si samburii. Se prepara geletina conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se amesteca cu vinul, zaharul, zeama de la o lamaie si 200 ml apa.Se ferbe timp de 1 min.
Dupa ce s-a racit baltul se aseaza in tava iar deasupra se pun coburile de pepene si se toarna siropul care sa racit in prealabil. Se da la frigider. Cand se intareste se orneza cu frisca si cu feliutele de blat...daca aveti la indemana si niste fruze de menta nu ezitati sa puneti pe prajitura


Un comentariu:

  1. E prima reteta de prajitura cu pepene pe care o vad si cred ca e delicioasa! Pacat ca nu e sezonul lor.

    RăspundețiȘtergere

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog