Ingrediente
pentru aluat tarta
-100 gr unt rece
-200 gr faina
-5- gr zahar
-1 lingura otet
-1ou
sare
crema
-250 ml lapte
-1 lingura amidon
-150 gr zahar
-1 galbenus
-esenta de vanilie
-100 gr unt
decor
-4 mere
caramel
-100 gr zahar
-3-4 linguri apa
Mod de preparare
Intr-un vas se cerne faina , se face o adancitura in mijloc si se pune untul taiat cuburi, zaharul, otetul, sarea si oul batut. Se framanta pana cand se obtine un aluat neted. Se impacheteaza intr-o folie si se da la frigider pentru 30 min. Dupa care se scoate se intinde o foaie si se aseaza in tava. Se coace timp de 20-25 min.
Intre timp se face crema; se pune laptele la foc , galbenusul se bate cu 50 gr zahar si amidonul dupa care se toarne peste el laptele fierbinte( cate putin sa nu se taie) si se pune iarasi la fiert pana cand se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa sase raceasca. Untul se mixeaza cu 100 gr zahar pudra pana cand devine o crema dupa care se amesteca cu crema de lapte si esenta de vanilie.
Peste crusta de tarta scoasa se la cuptor se toarna crema .
Merele se curata se coaje si seminte apoi se taie felii.
Se pune la caramelizat 100 gr zahar cand prinde culoare caramel se toarna apa si se pun si merele se lasa sa se caramelize( sa fiarba putin )la foc mic( merele vor lasa si ele apa) Peste tarta cu crema se aseaza merele caramelizate si caramelul ramas.
Pofta buna!
Foarte buna tarta cu mere! imi plac mult tartele. pup
RăspundețiȘtergeremm ce bine arata !
RăspundețiȘtergereTe invit sa participi la Giveway la mine pe blog!
http://bucatepealese.blogspot.com/2012/03/giveway-de-paste.html
Pup
Multumesc Timea
RăspundețiȘtergere@ MeRSI DE invitaie Mimmi