miercuri, 25 august 2010

Porc teriyaki




Este o reteta care mi-a facut cu ochiul de ceva timp am gasit-o pe cevabun.ro, ocolo o descrie ca fiind "Teriyaki este numele generic dat cărnurilor marinate şi gătite, cel mai adesea pegrătar sau plită (teppan), din bucătăria japoneză". Este o reteta care siguranta merita incercata.
Se poate face cu orice tip de carne.
Ingrediente:
(se prepara cu 4 ore inainte pentru a sta la macerat)
- muschi porc `1 kg
-100 ml vin alb dulce
-100 ml sos soia
-2 linguri ulei
- 1 lingurita miere sau zahar
- 1 catel usturoi
-1 radacina ghimbir de ~4 cm
- piper proaspat macinat
Mod de preparare
Se amesteca pana ce devine o marinata omogena vinul cu sos de soia, ulei, piper si usruroi+ gimbir care au fost tocate fin in prealabil. Muschuil de porc se portioneaza se aseaza intr-un vas dupa care se toarna marinada peste el! trebuie sa acopere toara carnea!
si se da la rece pentru 4 ore.
Dupa care se frige carnea pe un gratar, plita sau tigaie teflonata . Carnea trebuie sa fie scursa de marinada!
Dar se unge din cand in cand cu marinada in timplul frigerii dar sa nu exagerati ca se arde.
Se serveste fierbine cu garnitura de orez.
O parte din carne(nefacuta) a fost cam mult a ramas pt a doua zi a fost la fel de buna si mai patrunsa de arome.

2 comentarii:

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog