Este o prajitura combinata de mine cu blat care l-am mai facut e tarta zebra si crema adaptata mai light si foarte fina...rezultatul...exeptional...sper sa va placa
-blat:
-3oua
-200 gr smantana
- 150 gr zahar
-50 gr unt
-1 linguripa praf de copt
-1 1/2 faina
-2 linguri cacao
crema:
-750 gr iaurt
- 2 plicuri gelatina
- 200 gr zahar
-100 gr ciocolata
Mod de preparare
blat: Se amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga smantana untul topit , faina si praful de copt se imparte aluatul in doua si in unul se pune cacaoa. Intr-o tava rotunda cu peretii detasabili se pun 2 linguri de aluat alb 2 cu cacao si tot asa pana cand se termina ambele compozitii. Cu ajutorul unei scobitori se traseaza linii spre mijloc.
Se pune la copt 25-30 min. dupa care se lasa sa se raceasca
Crema. Gelatina se pune la hidratat. Iaurtul se bate cu zaharul bine pana cand se dizolva acesta. Se topeste pe baie de abur gelatina dupa care se toarna peste iaurt. Crema de iaurt se imparte in doua in una din ele se pune ciocolata topita. Se toarna compozitia alba peste blat( se pastreaza 1 lingura de crema) care a ramas in tava, apoi cea cu ciocolata. Deasupra cu ajutorul unei pungi si a cremei ramase se deseneaza o spirala, dupa care cu ajutorul unei scobitori se trece de la margine spre interior formand astfel o panza de paianjen. Se da la rece 2 ore.
imi place cum arata:)
RăspundețiȘtergereHm cum arataaaaaaa!ma tot gandesc cum ai putut sa trasezi liniile alea,o sa incerc si eu intr-o zi ,sper sa imi iasa.
RăspundețiȘtergeresigur o sa iti iasa...
RăspundețiȘtergere