sâmbătă, 21 august 2010

Krem a la Krem






Este o prajitura foarte fina si delicioasa...o prajitura de care te indragostesti la prima atingere:D
Ingrediente
-Blat:
-6 oua
-6 linguri zahar
1 plic Creme ole de ciocolata
Crema:
-250 ml frisca
-150 ml lapte
- 1plic Creme ole de vanilie
Glazura
-100 gr ciocolata
-50 mlfrisca
-50 gr unt
-1 lingura coniac
Mod de preparare
BLAT: Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat bine cand se intaresc se adauga zaharul cate putin, api albusurile pe rand, iar la final creme ole de ciocolata. Se mai bate un pic apoi se toarna intr- tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt si se da la cuptot 30 min. Cand a expirat timpul se scoate din cuptor se apasa cu degetul blatul daca revibe imediat la forma lul inseamna cae gata. Se lasa sa se raceasca

CREMA: Se pune intr-un bol toate ingregientele(frisca , laptele si creme de vanilie) si se mizeaza. Crema trebuie sa se intareasca f bine. Se intinde uniforn pe blat si se da la frigider.

GLAZURA:Se pun la topit toate ingredientele si lasam apoi sa se raceasca.Cand a ajuns la temperatura camerei se toarna peste prajitura si se intinde uniform Se da iarasila frigider sa se intareasca glazura.

3 comentarii:

  1. E o bunatate!
    De cand am dscoperit-o( de Pasti) am facut-o de mai multe ori.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am notat reteta.Clar e urmatoarea prajitura pe care o sa o fac.

    RăspundețiȘtergere
  3. asa e o prajitura foarte foarte buna

    RăspundețiȘtergere

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog