pentru 6 papanasi avem
nevioe:200 gr braza de vaci grasa
- 2 oua
- coaja de la o portocala
- 1 plic praf de copt
- 5 linguri zahar
- zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- faina
- ulei
- smantana
- dulceta visine
Mod de preparare
Se pune intr-un bol braza, ouale zaharul si zaharul vanilat si
se
amesteca bine sa se incorporeze toate, apoi se adauga coaja de
portocala ,
faina si praful de copt astfel incat sa se obtina un aluat elastic. Se imparte aluatul in 6
apoi din iecare particica se mai ia cate un pic de aluat , din
acesta facem bilute iar din cele
6 niste bile mai mari care le
turtim si le facem o gaura in mijloc, pentru a se praji mai bine.
Intr-o tigaie punem suficient ulei pentru a praji papanasi.
Dupa ce sunt gata se scot pe servetele de hartie pentru a elimina surplusul de ulei. Se aseaza apoi biluta peste gogoasa se pune smanta deasupra si dulceata de visine sau oricare dulceata aveti prin camara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu