marți, 22 decembrie 2009

ciorba de burta


Ingrediente:
-1 kg burta
-2 bucati rasol de vacuta
-1 morcov mare sau 2 mici
-1/2 telina mica
-1 radacina patrunjel
-5 oua mari
~600 gr smantana
-5 l apa
-otet
-usturoi
Mod de preparare
Burta se spala , iar rasolul se pune in apa rece. Se pune la fiert apa, iar cand a dat in clocot se opareste burta si carnea, dupa care se arunca apa.

Se curata legumele si se pun in oala sub presiune, apoi deasupra se adauga burta si rasolul. Se pun 5 l apa si se da la fiert 2 ore. Cand e gata se scoate burta si se taie fideluta, morcovul se da prin razatoarea mica la fel si celelante legume. Zeama in care au fiert toate acestea se strecoara, ca si fie zeama limpede. se adaua toate in oala si se da la fiert inca 15 min. Ouale se bat cu telul apoi se adauga smantana si cate un pic din zeama, dupa care se toarna toata peste ciorba.

Se acreste cu otet fiecare dupa gustul sau si se poate servi si cu usturoi pisat.

4 comentarii:

  1. Sarbatori fericite cu bucurii si impliniri alaturi de cei dragi! Sa va gaseasca Mosul cu masa bogata si sufletul curat! La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  2. Bucuria vine din lucrurile marunte, linistea din suflet, iar caldura din inima. Iti doresc sa le ai pe toate, alaturi de familia ta! Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarbatori fericite !!!

    Sa va fie casa, casa
    Cu bucate noi pe masa
    Mos Craciun cu sacul plin,
    Drumu'n viata cat mai lin,
    Bogatie cata vreti,
    Sanatate pentru toti,
    Iar la anul care vine
    Sa va fie si mai bine.
    LA MULTI ANI !!

    RăspundețiȘtergere

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog