vineri, 17 februarie 2012

Tarta cu spanac si ciuperci/ Spinach and mushroom tart

O deliciosa tarta...











Ingrediente
aluat:                                                                                                 dough:
125g unt rece                                                                          125g cold butter 
225g faina                                                                                
225g flour 
1 lingura apa                                                                             
1 tablespoon water



Umplutura                                                                         
-200 gr spanac                                                                      -200 Grams spinach
-300 gr ciuperci                                                                     300 Grams mushrooms
-1 ceapa                                                                                   -1 onion
-1 ou                                                                                          1 egg
-120 gr smantana                                                                    -120 Grams sour cream
-100 gr parmezan                                                                   100 Grams parmesan
-50 gr prosciutto                                                                      50 Grams prosciutto
-2 catei de usturoi                                                                    2 Cloves of garlic
-sare, piper                                                                                salt, pepper
-ulei de masline                                                                         olive-oil


Mod de preparare
Untul rece se tai cuburi se amesteca cu faina pana cand devine ca un pesmet se aduga o lingura de apa si se framata pana cand se omogenizeaza. Se pune intr-o folie si se da la frigider 20 min. Dupa care se intinde o foaie se pune in tava se inteapa cu o furculita se da la cuptorul incins in prealabil 10 min.




Umplutura: ciupercile se taie felii, ceapa se toaca marunt. se incinge o tigaie cu putin ulei se pun ciupercile si se calesc pana cand scade apa apoi se adauga ceapa selasa pana cand se imoaie dupa care se pune spanacul(eu am folosit congelat, l-am pus asa si in cateva inute s-a dezghetat in tigaie)se condimenteaza si  se amesteca bine si se ia de pe foc, se adauga prosciutto si usturoiul taiat felii. 




Se bate oul cu smantana se pune jumate din cantitatea de parmezan, sare si piper apoi se toarna peste ciuperci se amesteca bine. 






Se toarna compozitia peste aluat( care a stat 10 min la cuptor) se pune restul de parmezan si se da la cuptor ~ 20 min.


Se serveste ca atare sau ca si garnitura.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Te cred ca e delicioasa!Arata foarte bine si eu ador orice preparat care contine ciuperci.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc draga mea, e pentru prima data cand prepar spanac, nu stiam daca o sa imi placa dupa cate auzisem despre el, insa eu ma declar fana spanac, mai ales in combinatia asta...si cui nu ai place spanacul ai zic sa incerce reteta asta, cu siguranta o sa isi schimbe parerea.

    RăspundețiȘtergere

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog