miercuri, 16 mai 2012

Pelmeni ( un fel de tortleini) cu sos se smantana/ Pelmeni (russian tortellini) with cream sauce

Este a doua oara cand fac pelmeni  , insa de data acesta doar le poarta numele rusesc caci sosul este italienesc...si cum nu as fi avut rabdare sa fac tortelini fara o forma am apelat la forma de pelmeni care ma scuteste de mult timp. Pentru 107 de bucati am folosit urmatoarele cantitati si le-am facut intr-o ora...deci se metita, caci rezultatul a fost exrem de bun.




Ingrediente
Aluat:                                                                             dough recipes
500 gr faina                                                                  500 g flour  
2 oua                                                                            2 eggs
200 ml apa rece                                                          200 ml cold water
sare                                                                             salt

Umplutura:                                                                        
500 gr carne tocata porc                                        500 g minced pork
1 ou                                                                         1 egg
1 ceapa                                                                   1 onion                                                                                                          
sare, piper                                                               Salt and pepper

pentru sos                                                             for sauce
-200 gr smantana pentru gatit                              200 Grams sour cream Cooking
-2 catei de usturoi                                                2 Cloves of garlic
-busuioc verde                                                      green basil
-parmezan                                                            parmesan
-ulei de masline                                                    olive-oil

Mod de preparare
Intr-un vas se pune faina se face o fantana unde se pun 2 oua , apa si un varf de sare se framanta un alut care nu se va lipi de manin. Se lasa aluatul sa se odihneasca ~ 15 min.

Eu am apelat la optinea de carne tocata in casa , am ales carne de porc fara grasime pe care am dat-o la robotul de bucatie pentru a o toca. 

Ceapa se taie marunt si se amesteca cu carnea  plus un ou sare si piper.

Alatul se imparte in 4 bucati. Se intinde o foaie foarte subtire, se pune peste forma de pelimeni apoi se aseaza cate un pic de carne( vezi in poze) peste care se pune alta foaie subtire intinsa. 





Cu ajutortul unui sucitor se" taie" aceste forme( se trece cu el peste forma)




Acest lucru se repeta pana cand se termina carnea si aluatul.

Se pune apa la fiert intr-o oala se pune si putin sare , cand da in clocot se pun la fiert pelmeni aproximativ 10 min( insa cel mai bun test este sa le gustati)

Sos. Se pune putin ulei de masline intr-o tigaie apoi se caleste putin usturiul, se adugsa smantana si se lasa sa sea cateva clocote dupa care se ia de foc. Se pun pelmeni pestre sos, seadauga parmezanul si busuiocul tocat.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog