Cred ca sunt cele mai bune briose pe care le-am facut vre-o data...sunt atat de pufoase iar in combinatie cu bezeaua sunt o nebunie... am redus cantitatea de zahar fata de reteta originala care cere 450 gr la aluat ceea ce mi se pare foarte mult... Reteta o puteti gasi pe blogul http://eileen-cuisine.blogspot.com
pentru 24 bucati for 24 pieces
-250 gr zahar -250 G sugar
-250 gr faina 250 G flour
-50 gr cacao 50 G cocoa
- 1 plic praf de copt 1 sachet baking powder
-un varf de sare a pinch of salt
-2 oua 2 eggs
-230 ml lapte - 230 Ml milk
-230 ml apa fierbinte 230 Ml hot water
-110 ml ulei vegetal 110 Ml vegetable oil
- esenta de vanilie Vanilla
Bezea meringue
- 6 albusuri 6 egg whites
-300 gr zahar 300 G sugar
-esenta de vanilie vanilla
Mod de preparare
Se amesteca intr-un bol faina cu cacaoa, sarea si praful de copt. In alt vas se mixeaza ouale cu zaharul dupa care se adauga laptele, uleiul si esenta de vanilie. Se adauga faina peste oua si se bate la viteza medie ~ 3 min dupa care se pune apa fierbinte si se amesteca usor sa se incorporeze.
In tava de briose se pune hartia speciala pentru briose( se gaseste la toate supermarketurile, eu am cumparat-o de la CE cu 4 RON) dupa care cu ajutorul unei ligure sau cupe pentru inghetara se toarna aluatul de briose aproximativ trei sferturi. Se dau la cuptorul incins la 175 C timp de 18-20 min. Se face testul cu scobitoarea.
Bezeaua: se bat la bain marie albusurile cu zaharul pana cand se dizolva zaharul! 5 min. Se ia de pe baia de abur si se mai mixeaza inca ~ 5 minute pana devine lucioasa iar la final se adauga esenta de vanilie. Se pune bezeaua intr-un pos si se orneaza briosele soase de la cuptor( la mine erau fierbinti) si se mai dau pentru inca 1-2 la cuptor pentru a se rumeni) eu am folosit flacara de sus a aragazului cea care se foloseste pentru puiul la rotisor. ( ! nu plecati de langa ele sa nu riscati sa ardeti bezeaua)
Daca aveti o torta de bucatarie e mult mai simplu. Se orneaza briosa racita cu bezea iar cu torta caramelizati suprafata( este de efect, insa si la aragaz se poate face).
Mie imi plac foarte mult briosele,cred ca maine voi executa si eu cateva.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!!!
Astea sunt extrem de deliciose...Pupici
RăspundețiȘtergere