marți, 31 mai 2016

Tort cu blat negresa, crema caramel si crema cu smantana

Pentru ziua sotului am facut un tort pe placul nostru, cu ciocolata caramel si crema mega buna de smantana. NU ma credeti ?...cred...nu am o  felie pentru voi dar vin cu reteta.  :)



blat:
6 oua
100 gr migdale
-6 lingurti zahar
- linguri faina


Crema caramel:
-1 cutie lapte condensat
-250 ml frisca

Crema smantana:
-400 gr smantana 30% ( smantana fermentata)
200 ml frisca
-150 gr zahar
-100 gr cirese
-100 gr zahar
-100 ml apa

Sirop caramel
-200 gr zahar
200 ml apa

Mod de preparare

Balt
SE separa albusul de galbenus, se mixeaza bine se adauga cate putin zahar, apoi galbenusurile pe rand, faina si la final migdalele rasnite grosier.
SE coace la 180 C timp de 45 min

Crema caramel:
Se pune laptele condensat intr-o cratita cu fund dublu se lasa sa fiarma ~20 min pana se face un caramel frumos. SE amesteca destul de des! Se lasa sa se raceasca.
Frisca se bate bine se toarna caramelul. Daca s-a intarit foarte tare se topeste la bainmare.

Crema smantana:
Se scot samburii de la cirese, se pun intr-o cratita zaharul apa si ciresele se dau in clocot si se lasa sa se raceasca bine.
Se bate frisca se pune smantana, zaharul, se amesteca.

Blatul se taie in trei. Se insiropeaza se pune crema caramel, blat, sitop, crema cu smantana, blat.

La decor am folosit ciocolata, si fructe!





ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog