luni, 6 iunie 2016

Pui cu naut si dovlecei( cu arome indiene)

De ceva timp mi-am propus sa gatesc naut insa nu am gasit reteta potrivita si nici timpul necesar pentru a gati ceva diferit.  
Cum  pietele sunt invadate de bunatati de sezon  am zis sa incerc sa combin nautul cu ceva legumei , putintica carnita de  pui de tara si ceva arome indienene.
Ador condimentele lor si cand gatesc cu ele nu ma ghidez dupa o reteta anume ci dupa papilele mele si bunul plac, astfel si aceasta reteta.
CE a iesit? O bunatate de mancare.



Ingrediente
-1 piept de pui (de tara am avut eu )
-300 gr naut
-2 dovlecei
1 ceapa
-1 morcov
-1 lingura bulion
-1 rosie mare
-1 lingurita marar tocat( optional)
- 4 catei de usturoi
-sare si piper
-garam masala
-GHimbir pudra
-turmenic
-putin coriandru prosoapat rasnit

Mod de preparare

Nautul se pune la umflat peste noapte, a doua zi se schimba apa si se pune la fiert. Eu l-am fiert la oala sub presiune ~40min.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se rumesneste carnea pe toate partile. se aduga ceapa taiata marunt , morcovul felii , se caleste putin dupa care punem apa cat nivelul carnii. Fiind de tara o sa fiarba cel putin 1 ora si va scade suficienta apa. Daca e carne din comer puneti 200 ml apa . Lasati sa fiarba. Dovleceii se taie felii. Cand este carnea gata, punem doveleii ai lasam sa fiarba 3 min apoi adaugam nautul, bulionul si rosia taiata cuburi mici. NU UITATI SI DE CONDIMENTE. Eu nu masor condimentele le pun dupa gust. Asa ca, gustati si mai puneti comdiment atat cat considerati necesar. (de obicei 1 lingurita rasa  garam masala e suficient). La final adaugati ustuloi si marar daca doriti.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog