Ingrediente:
blat:
-3 oua
-150 gr zahar
-100 gr ciocolata neagra menaj
-50 gr faina
-3 plicuri zahar vanialt
-1 praf de copt
- 100 gr migdale
pt moussse:
-2oua
-350 ml lapte
-200 gr ciocolata neagra
-1plic si jumate de gelatina
- 2 linguri amidon
- 250 ml frisca
-200 gr zahar
-5-6 capsuni decor
Mod de preparare'
Galbenusurile se freaza cu zaharul pana ce devin o crema. untul se freaca spuma cu zaharul vanilat apoi adaugam o lingura de lapte fierbinte apoi se aduga peste crema de galbenusuri. dupa care se aduga ciocolata topita la bain-mare, o lingura de apa faina, praful de copt. Incorporam apoi albusurile batute spuma , migdalele tocate amestecam usor si turnam intr-o tava cu peretii detasabili. Se de la cuptor 35min-40. se incearca cu o scobitoare cand e gata .
Mousse: Se amesteca amidonul cu zaharul, se adauga ouale batute si amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. Turnam laptele peste aceastaa si o punem la bain mare amestecand in continuu.Gelatina se imoaie cu putina apa rece, ciocolata se topeste la bain mare apoi se aduga peste compozitia cu amidon. se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca si adaugi frisca batuta.
Mousse: Se amesteca amidonul cu zaharul, se adauga ouale batute si amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. Turnam laptele peste aceastaa si o punem la bain mare amestecand in continuu.Gelatina se imoaie cu putina apa rece, ciocolata se topeste la bain mare apoi se aduga peste compozitia cu amidon. se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca si adaugi frisca batuta.
Se toarna crema peste blatul de tort racit si se da la rece `3 ore. Cand sa intarit crema se scoate marginea detasabila a tavii si ornamm tortul cu capsuni.
Ce apetisant arata tortul! Imi place mult!
RăspundețiȘtergereMi-a facut cu ochiul acest tort.Cred ca merita incercat!!Arata super.
RăspundețiȘtergere