despre andive: Este bine sa le alegi andive mai albe, cele verzi fiind amare. Andiva, "doctoruli casei! ' Contine enzime, proteine, hidrati de carbon, vitaminele A1, B1, B2, C si K si saruri minerale (calciu, potasiu, sodiu, cupru, fosfor, fier, mangan, magneziu). ' Are proprietati diuretice, depurative si usor laxative; bun adjuvant in obezitate, arteroscleroza, dislipidemii, ca si in alimentatia cardiacilor, a diabeticilor. ' sursa http://www.revistafelicia.ro/da_Andivele,_gustul_primaverii_1002024.htm
Ingrediente:
- 2 andive
-300 gr surimi
- 300 gr porumb
- 1 catof fiert
- 2 oua pt. maioneza si mustar
- 2 linguri smantana
- 1 lamaie
-sare
Mod de preparare
Ingrediente:
- 2 andive
-300 gr surimi
- 300 gr porumb
- 1 catof fiert
- 2 oua pt. maioneza si mustar
- 2 linguri smantana
- 1 lamaie
-sare
Mod de preparare
Se scot cateva frunze de andive pentru a le folosi mai tarziu ca decor restul se taie. la fel procedam si cu celelante ingrediente( toate se pot taie cuburi mai mari) Se face maioneza din un galbenus crud si unul fiert cu ulei , mustar si lamaie, iar la final pentru a obtine o salata light punem si smantana.Frunzele de andive se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca toate ingredinetele(andivele, surimi, porumb , cartof si maioneza) si putem folosi frunzele lasate pentru decor punand in ele salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu