Fursecuri cu cacao
Ingrediente:
-160 gr. faina
-30 gr. cacao
-150 gr. unt la temperatura camerei
-200 gr. zahar
-1 galbenus mare
-1 lingura plina cu smantana
-1 lingurita esenta vanilie
-160 gr. faina
-30 gr. cacao
-150 gr. unt la temperatura camerei
-200 gr. zahar
-1 galbenus mare
-1 lingura plina cu smantana
-1 lingurita esenta vanilie
-coaja de la o portocala
-gem de caise
-gem de caise
Mod de preparare
Faina se cerne cu cacaoa. Untul se amesteca cu zaharul si se bate pane cand devine o spuma, dupa care se adauga galbenusul, smantana, esenta si coaja de portocala se amesteca bine apoi se aduga faina cu cacaoa. Luam cate olingurita din compozitia obtinuta, formam bile si le asezam intr-o tava cu hartie de copt. Le facem cu degetul o gaura pdde mijloc punem cate un pic de gem in mijloc si le coacem 20 min.Se orneaza cu zahar pudra.
Fursecuri cu smantana
ingrediente:
- 5 linguri smantana
- 200gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 200gr margarina
- esenta de portocala
- coaja de la o portocala
- 300g faina
-zahar pudra
Mod de preparare
Se amesteca margarina care e la temperatura camerei cu zahar, apoi se adauga smantana esenta de portocale, si coaja iar la final faina si praful de copt se obtine un aluat nici prea tare nici prea moale. In continuare se procedeaza ca in reteta de mai sus. se fac bilute apoi o gaura in mijloc se umplu cu gem si se dau la cuptor 20min.
Se pot face din aceste doua feluri de aluat fursecuri asortate : se face o biluta mica alba si una cu cacao se unesc abele apoi se turtesc cu dosul palmii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu