Este a doua oara cand fac pelmeni , insa de data acesta doar le poarta numele rusesc caci sosul este italienesc...si cum nu as fi avut rabdare sa fac tortelini fara o forma am apelat la forma de pelmeni care ma scuteste de mult timp. Pentru 107 de bucati am folosit urmatoarele cantitati si le-am facut intr-o ora...deci se metita, caci rezultatul a fost exrem de bun.
Ingrediente
Aluat: dough recipes
500 gr faina 500 g flour
2 oua 2 eggs
200 ml apa rece 200 ml cold water
sare salt
Umplutura:
500 gr carne tocata porc 500 g minced pork
1 ou 1 egg
1 ceapa 1 onion
sare, piper Salt and pepper
pentru sos for sauce
-200 gr smantana pentru gatit 200 Grams sour cream Cooking
-2 catei de usturoi 2 Cloves of garlic
-busuioc verde green basil
-parmezan parmesan
-ulei de masline olive-oil
Mod de preparare
Intr-un vas se pune faina se face o fantana unde se pun 2 oua , apa si un varf de sare se framanta un alut care nu se va lipi de manin. Se lasa aluatul sa se odihneasca ~ 15 min.
Eu am apelat la optinea de carne tocata in casa , am ales carne de porc fara grasime pe care am dat-o la robotul de bucatie pentru a o toca.
Ceapa se taie marunt si se amesteca cu carnea plus un ou sare si piper.
Alatul se imparte in 4 bucati. Se intinde o foaie foarte subtire, se pune peste forma de pelimeni apoi se aseaza cate un pic de carne( vezi in poze) peste care se pune alta foaie subtire intinsa.
Cu ajutortul unui sucitor se" taie" aceste forme( se trece cu el peste forma)
Acest lucru se repeta pana cand se termina carnea si aluatul.
Se pune apa la fiert intr-o oala se pune si putin sare , cand da in clocot se pun la fiert pelmeni aproximativ 10 min( insa cel mai bun test este sa le gustati)
Sos. Se pune putin ulei de masline intr-o tigaie apoi se caleste putin usturiul, se adugsa smantana si se lasa sa sea cateva clocote dupa care se ia de foc. Se pun pelmeni pestre sos, seadauga parmezanul si busuiocul tocat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu