joi, 10 mai 2012

Rulada de spanac cu crema de branza / Spinach roulade with cream cheese

Acesta reteta am gasit-o intr-o revista si anume Libertatea pentru Femei din 2008 idei de Paste...asa ca a durat ceva timp pana am pus-o in practica... bine mai era daca o facem si mai inainte ... e o minunatie, o bunatate de rulada nici nu zici ca e cu spanac....asta pentru cei care nu prea iubesc spanacul....deci sa va zic cum se face:







Ingrediente:
-100 gr faina                                                     100 g flour
-100 gr unt                                                        100 G butter
-200 ml lapte                                                     200 Ml milk
-300 gr spanac(eu am folosit congelat)                 300 G spinach (I used frozen)
-4 oua                                                               4 eggs
-200 gr branza proaspata                                     200 G fresh cheese
-100 gr telemea                                                  100 G cheese
-100 gr parmezan ras                                           100 G grated Parmesan
-sare                                                                   salt
piper                                                                  pepper
ceapa verde sau orice verdeata va place                 green onions


Mod de preparare
Untul se taie cubulete si se topeste intr-o tigaie, dupa care se pune spanacul congelat si se lasa sa se imoaie cu un capac deaspra,  se adauga  faina  si se amesteca pana cand se leaga. Se stige cu lapte caldut adaugat cate putin si se amesteca bine pana la omogenizare. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile, albusurile batute spuma cu un pic de sare si piper. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se da la cuptor timp de 25 min la foc mediu.
Intre timp se pregateste umplutura. Se paseaza branza proaspata, telemeaua apoi se ameseca impreuna cu parmezanul si ceapa verde taiata marunt.
Dupa ce s-a copt blatul se scoate din cuptor si se pune pe un prosop , se ruleaza. Cand s-a racit se umple blatul cu crema, insa se poate face acest lucru si imediat ce se scoate blatul de la cuptor (se intinde compozitia de brazna si se ruleaza). Cand s-a racit se taie felii.( eu am facut ambele varinte)
Pofta buna!


2 comentarii:

  1. Un deliciu trebuie sa fie.Daca nu te superi,iti sugerez sa folosesti si mult marar la amestecul de spanac,il adaugi la sfarsit.II da o aroma absolut extraordinara.Pupu-te!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne fereste cum sa ma supar un sfat e mereu binevenit... am sa incerc neaparat mai ales ca imi place mararul...Pupici

    RăspundețiȘtergere

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog