Luna aceasta la Provocarea Traditie si gastronomie romaneasca este gazduit de blogul Simona's world iar tema este una tare frumoasa mai ales ca eu iubesc sa mananc aluaturi dulci:)) mai putin sa fac , dar de cand cu tehnologia asta , am inceput sa le iubesc si mai mult ca nu trebuie sa le framant :))
Asa ca la provocarea din luna mai va prezint niste minunatii de branzoiace. Reteta o am premuata de pe mai multe bloguri cele de referinta ar fi www.Lalena.ro si www.lauradamache.ro
Pentru a face minunatiile acestea aveti nevoie de
:
aluat:
-500 gr faina
-250 ml lapte
-4 linguri de zahar
-2 oua
- 60 gr unt sau 4 ulei de floarea soarelui
- un varf de sare
-arome de care vreti voi: vanilie, rom
-1 plic drojdie deshidratata
umplutura
-300 gr branza de vaci bine scursa
-2 oua
-2 linguri de gris
-150 gr zahar
-1 mana de stafide
-1 plic vanilie
pentru uns
-1 galbenus si 2 linguri de lapte
Mod de preparare
1. Daca aveti masina de framantat aluatul totul este foarte simplu, puneti laptele calduti in cuva, ouale, zaharul, sare, untul topit sau uleiul, faina si drojdia. Se porneste masina la functia de framantare si dospire si gata!
2. In cazul in care framantati la mana incalziti laptele cu zaharul. Faina cernuta se amesteca cu drojdia deshidratata apoi se adauga treptat peste laptele caldut, ouale , sarea, vanilia, pe parcurs ce framantam se adauga si untul topit. Se framanta pana ce obtinem un alut elastic. Se acopera si se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Umplutura: se amesteca branza de vaci cu zaharul, ouale, grisul, stafidele si vanilia.
Dupa ce a crescut aluatul se pune pe masa de lucru si se intande o foaie de cca. 5-6 mm grosime. Se taie patrate egale de ~ 8 cm. Pe fiecare patrat se pune cate o lingura din umplutura apoi lipim capetele opuse, vezi pozele.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se lasa sa creasca 30-40 min. Dupa care se ung cu ou si se dau la cuptorul incins in prealabil la 180 C timp de 30 min. Trebuie sa fie rumenite frumos deasupra.
Se pudreaza sau nu:)
Pofta buna la ceva bun!
Ce rumene si frumose!
RăspundețiȘtergereSi ce pofta mi.ai facut....mmm.
Multumesc Maria
Ștergere