Cu ceva timp in urma am incercat o noua reteta de placinta cu spanac. Varinat acesata mi-a placut foarte mult, este mai aspectuasa de gust nici nu mai spun.
Ingrediente
-1 pachet foi de placinta
- 800 gr spanac
-300 gr telemea
-200 gr branza de vaci
-3 oua
-1 mana muguri de pin
-piper
-3 catei de usturoi taiati
-2 linguri de smantana+ 2 oua
-ulei
Mod de preparare
Intr-o tigaie se pune putin ulei si se soteaza usturoiul si migurii de pin. Atentie sa nu se arda, se adauga frunze de spanac bine spalate, se pune capacul si se da la foc mic timp de 3-4 min. sa se inabuse. Cand s-au inmuiat frunzele se iau de pe foc. Se toaca dupa ce s-a racit.
Peste spanacul racit se pune branza de vaci, telemeaua rasa sau sfarmata cu furculita, si ouale, se condimenteaza cu piper.
Se pune o foaie pe masa de lucru se unge cu ulei apoi alta foaie si iarasi ulei, foaie peste intr-o margine se pune umplutura. Vezi imaginea
Se ruleaza si se aseaza in tava unsa cu ulei sau cu hartie de copt. Se procedeaza la fel cu toate foile pana terminam umplutura.
Se bat cele doua oua cu 2-3 linguri se smantana cu putina sare si piper si se toarna peste placina. Se da la cuptor pana ce se rumeneste.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu