Un adevarat deliciu aceste mini tarte, crusta delicata si crocanta iar cremele...mmmm...o nebunie ciocolata fina si parfumata crema de unt cu portocale ce poate fi mai bun? Acest desert este cel mai delicat din cate am preparat pana acum iar combinatia dintre creme este nemaipomeita.
Ingrediente
Crusta cacao The Cocoa Crust :
-130 gr faina 130 gr flour
-80 gr unt 80 gr butter
-50 gr zahar pudra 50 gr powdered sugar
-1/2 ou 1/2 egg
-1 lingura cacao 1 level tbsp cocoa powder
-un pic de sare pinch of salt
Crema ganache The Ganache :
-50 gr ciocolata neagra 50 gr dark chocolate
-50 ml frisca 50 gr cream
Crema portocale The Orange Curd
-2 oua 2 eggs
-100 ml suc de portocale 100 ml orange juice
-50 gr zahar 50 gr sugar
-75 gr unt 75 butter
- coaja rasa de la portocala zest of 1 orange
Pentru ornat
-1 portocala 1 orange
-150 gr zahar 150 gr sugar
-100 ml apa -100 ml water
Mod de preparare
Crusta cacao
Intr-un vas se pune untul moale, zaharul pudra macinate oul se amesteca pana cand se omogenizeaza compozitia .
Cand s-a omogenizat compozitia se adauga faina si cacaoa si un varf de sare se amesteca bine.
Se pune aluatul obtinut intr-o folie se impacheteaza bine si se da la frigider 2 ore.
Se scoate aluatul din frigider si se lasa sa stea 15 min. Apoi se intinde o foaie de ~ 2 mm grosime. Cu ajutorul unui pahar se taie forme si se aseaza in formele de tarte sau de briose cum a fost cazul meu dupa care se inteapa partea de jos cu o furculita. Se da la congelator mini tartele timp de 5 min.
Se incinge cuptorul la temperatura medie si se dau tartele timp de 13-15 min.
Crema de portocale:
Intr-un vas se amesteca zaharul, coaja de lamaie, suc de portocale, ouă şi zahăr şi se fierbe la foc mic pana cand se ingroasa (nu se fierbe).
Se adauga untul se amesteca bine cu telul si se lasa sa se raceasca. Cu acesta crema se umplu mini tartele racite.
Crema Ganache :
Se pregateste dupa ce se umplu mini tartele cu crema de portocale.
Ciocolata se taie marunt si se pune intr-un vas. Frisca se incalzeste la foc( NU se aduce la punctul de fierbere) si se toarna peste ciocolata se amesteca bine pana la omogenizare.
Peste crema de portocale se toarna crema ganache.
Acum nu ramane decat sa faceti portocalele confiate pentru decor.
Portocala se taie felii. Intr-un vas se pune zaharul ,apa si feliile de portocala se pune la foc , cand da in clocot se lasa sa fiarba 10-15 min la foc mic pana scade apa. Se lasa sa se raceasca si se orneaza mini tartele.
excelenta combinatie! Bafta la concurs!
RăspundețiȘtergereMultumesc Emily!
RăspundețiȘtergereFoarte bune si dragalase!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine!
RăspundețiȘtergereMersi langmina
RăspundețiȘtergereLavi si gustul e pe masura.
O zi frumoasa va doresc!