Am o problema cu glazura de ciocolata inca nu sunt obisnuita sa lucrez cu ea, bine recunosc ca intervin cu cutitul sa o intind mai bine, regula zice sa o lasi sa curga ea cat vrea si unde vrea...promit ca data viitoare o sa fiu cuminte si o sa o las in pace:))))
oricum a fost buuun:D
Ingrediente Ingredients
blat cacao
-6 oua 6 eggs
-6 linguri zahar 6 Tablespoons sugar
-5 linguri faina 5 Tablespoons flour
-1 lingura cacao 1 Tablespoon cocoa
Crema de iaurt cu fructe Cream yogurt with fruit
-150 ml iaurt cu fructe 150 ml yogurt with fruit
-200 ml frisca 200 ml cream
-100 gr zahar 100 grams sugar
-3 kiwi 3 kiwi
-2 nectarine/
-10 gr gelatina 10 grams gelatin
Crema ganache( se face cu o zi inainte) Ganache cream
-200 gr ciocolata 200 gr chocolate
-300 gr frisca 300 gr cream
Sirop 300 gr Syrup 300 gr
Glazura glaze
-200 ciocoata -200 chocolate
-200 gr frisca -200 G cream
-50 gr unt -50 G butter
Mod de preparare
Blat: se separa galbenusurile de albus. Albusul se bare bine, apoi se aduga zahar, cand s-a intarit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se pune faina amestecata cu cacao . Se incorporeaza cate putin; se toarna intr-o tava si se da la cuptor 35 min. Se face testul cu scobitoarea.
Crema iaurt: iaurtul se bate cu zahar pana cand se topeste, frisca se bate bine, Fructele se curata si se taie cuburi mici. Gelatina se pune la hidratat apoi pe bai de abur se topeste dupa care se icorporeaza cate putin in iaurt. Se amesteca iaurtul cu frisca si fructele.
Crema ganache. Se rupe ciocolata bucati se toarna frisca si se da la microunde 1 min. se scoate se amesteca bine pana cand se topeste ciocolata daca mai este necesar se mai pune la microunde timp de cateva secunde. Dupa care se da la frigider timp de min. 8 ore de preferat pana a doua zi , apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
Blatul se taie in trei se insiropeaza se umple cu crema.
Glazura: se topeste ciocolata cu frisca si untul la microunde apoi se toarna peste tort .
Marginea tortului am facut-o astfel:
revin cu sectiunea:D
e o minunatie!
RăspundețiȘtergereEu zic ca arata foarte bine.Cu toate ca cel mai mult imi plac torturile cu ciocolata mi-e cam frica de decorarea lor,tocmai din cauza glazurii!
RăspundețiȘtergereesti o draguta Adina...pentru familie e ok...asa e...si eu am o oroare de ele...dar sunt bune bune...da pana crestem noi mari invatam:))
RăspundețiȘtergereAlinutzika mersi mult draga mea.
pupici fetelor
mie nu mi s-a parut greu sa fac torturi de ciocoata, dar am pb cu transportul pe distante mai mari...asa ca, tot pasta de zahar ramane sfanta!
RăspundețiȘtergereASA E ADINA...
RăspundețiȘtergerede care ciocolata trebuie ptr. glazura? normala sau din aceea care se foloseste pentru prajituri?
RăspundețiȘtergereeu am folosit ciocolata normala neaga cu masa cacao 55%
Ștergere