sâmbătă, 18 aprilie 2015

Cheesecake la rece cu jeleu de ananas

Si uite asa am ajuns sa facem inca o echipa la provocarea Sun Food si sa va invit pe toti la o minunatie de cheesecake la rece cu o bunatate de jeleu de ananas. Este cel mai bun cheesecake la rece de pana acum , asa a zis cel mai mare degustator al meu:)




Ingrediente
-200 gr biscuiti digestivi
-90 gr unt topit

-600 gr branza de vaci cremoasa
-100 gr zahar
-3 linguri smantana 20 % pentru mai multa cremozitate
-1 cutie ananas bucati SunFood
-1 plic gelatina pentru crema
-jumate plic gelatina pentru jeleu
-esenta vanilie 1 lingurita 

Mod de preparare

Totul e foarte rapid si simplu. 
Biscuitii de dau la robot cateva secunde cat sa facem o faina, apoi se toarna untul topit se mixeaza o data si se pune totul intr-o tava rotunda. Acum am folosit o tava 18 cm insa de silicon, o alegere gresita ca m-am chinuit ceva sa scot cheesecake-ul din tava dar...alta tava mica nu avem cu peretii detasabili:), asa ca voi folositi una adecvata sa nu va chinuiti ca mine:))


Cu ajutotul unei linguri presam biscuitii si dam la frigider . Intre timp  se pregateste crema.
Intr-un vas se amesteca branza de vaci , smanatana, zaharul si esenta. Se hidrateaza gelatina cu 100 ml suc de ananas din conserva binenteles :) dupa care se topeste pe baie de aburi. Se tuarna dupa dizolvare peste crema de branza  se amesteca bine sa se incoropreze si se turna peste biscuiti. Se dam la frigider pentru 2 ore.

La jeleu am folosit ~ jumate din conserva de fructe cu suc( restul a disparut la deschidere:)) Cu ajutorul unui mixer vertical  se paseaza. Gelatina  se hidrateaza si se topieste apoi se   amesteca cu pireul de ananas si se turna peste crema de branza( dupa 2 ore).
 Se lasa  sa stea la frigider pana cand se lega bine jeleul.


Pofta buna!

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog