Si uite asa am ajuns sa facem inca o echipa la provocarea Sun Food si sa va invit pe toti la o minunatie de cheesecake la rece cu o bunatate de jeleu de ananas. Este cel mai bun cheesecake la rece de pana acum , asa a zis cel mai mare degustator al meu:)
Ingrediente
-200 gr biscuiti digestivi
-90 gr unt topit
-600 gr branza de vaci cremoasa
-100 gr zahar
-3 linguri smantana 20 % pentru mai multa cremozitate
-1 cutie ananas bucati SunFood
-1 plic gelatina pentru crema
-jumate plic gelatina pentru jeleu
-esenta vanilie 1 lingurita
Mod de preparare
Totul e foarte rapid si simplu.
Biscuitii de dau la robot cateva secunde cat sa facem o faina, apoi se toarna untul topit se mixeaza o data si se pune totul intr-o tava rotunda. Acum am folosit o tava 18 cm insa de silicon, o alegere gresita ca m-am chinuit ceva sa scot cheesecake-ul din tava dar...alta tava mica nu avem cu peretii detasabili:), asa ca voi folositi una adecvata sa nu va chinuiti ca mine:))
Cu ajutotul unei linguri presam biscuitii si dam la frigider . Intre timp se pregateste crema.
Intr-un vas se amesteca branza de vaci , smanatana, zaharul si esenta. Se hidrateaza gelatina cu 100 ml suc de ananas din conserva binenteles :) dupa care se topeste pe baie de aburi. Se tuarna dupa dizolvare peste crema de branza se amesteca bine sa se incoropreze si se turna peste biscuiti. Se dam la frigider pentru 2 ore.
La jeleu am folosit ~ jumate din conserva de fructe cu suc( restul a disparut la deschidere:)) Cu ajutorul unui mixer vertical se paseaza. Gelatina se hidrateaza si se topieste apoi se amesteca cu pireul de ananas si se turna peste crema de branza( dupa 2 ore).
Se lasa sa stea la frigider pana cand se lega bine jeleul.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu