Gina Bradea a initiat un proiect tare frumos numit Traditie si gastronomie romaneasca. Luna acesta gazda proiectlui este Cerasela care a propus ca tema pentru provocarea lunii aprilie-Drobul
Si cum nu exista paste fara drob am facut si eu insa, anul acesta e vedeta , il inscriu la provocarea lunii aprilie:))
Este o reteta care o fac in fiecarea an doar ca acum l-am invelit in suncilita afumata sa fie mai putin mai altfel
Ingrediente
500 gr. carne pui tocata
- -300gr. pipote
- -300gr. ficatei pasare
- -8 oua
- -2 legaturi patrunjel
- -2 legtaturi marar
-2 legaturi ceapa verde
piper
-5 felii sunculita afumata (rugati sa o felieze subtire)
Mod de preparare
Ficateii si pipotele se pun la fiert 15 min in apa cu sare. Apoi se dau prin masina de tocat sau la robot.
Separat se fiertb 4 oua.
Amestecam carnea tocata, pipotele si ficateii, adaugam marar, patrunjel, ceapa, toate tocate marunt. Potrivim de sare si piper apoi adaugam si 4 oua amestecam bine.
Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt (asta ca sa imi usurez munca atunci cand o sa il scot din tava)se aseaza feliile de sunculita apoi se pune un sfert din cantitatea de compozitie si adaugam ouale fierte unul langa altul pe lungimea tavii apoi punem cealalta cantitate de compozitie.
Dam tava la cuptor pentru 1 ora la foc mediu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu