Dupa cum ati vazut si in postarile anterioare particip la o provocare lanasata de Sun Food Fructe si legume. O provocare tare draguta la care particip cu mai multe retete iar una dintre ele este o noutate pentru mine care ne-a incantat gusturile prin combinatia de arome .
Ah uitasem sa va spun particip cu aceasta reteta la Provocarea SunFood, o provocare minunata alaturi de prietene tot bloggerite. Asa ca daca vreti si voi sa participati, alegeti-va repede inca doua prietene, preparati retete cu produse SunFood si intrati in competitie pana pe 19 aprilie!
Ingrediente
-700 gr cotlet de porc
-300 ml bere
-2 foi dafin
-1 lingura cibru
-1 lingurita tarhon
-2 lingurite sos de soia
-1 lingura boaia dulce
-jumate ligurita condiment picant
-piper negru dupa preferinta
-3 linguri suc de ananas pentru dulceata
Salata
-1 salata verde
-1 legatura ceapa verde
-2-3 ridichi
-1/2 conserva ananas bucati Sun Food
-1 lingura otet balsamic
-2 linguri ulei de masline
-1 lingura sos de soia
Mod de preparare
Cotletul de porc a stat la marinat 12 ore insa daca e graba mare lasati-l cel putin 3 ore. Intr-un vas se pune berea, sucul de la conserva de ananas(aici a fost o incercare reusita sa pun sucul pentru a da putina dulceata), foile de dafin, sos soia, tarhon, cimbru, condiment picant si piper se amesteca si se pune cotletul de porc. Daca nu acopera carnea peste 6 ore intoarceti bucata pe partea cealanta sa se marineze
. Dupa ce s-a marinat carnea se pune intr-un vas, care il veti da la cuptor, se unge cu boia, se stropeste cu ulei si se adauga ~ 50 ml de marinada.
Se da la cuptor acoperit cu un capac timp de 30 min.la 200 C apoi se ia capacul si se mai lasa 20 min.
Salata: Mai intai de toate scoatem bucatile de ananas din conserva si le punem putin la marinat in sos de soia ~ 5 min. Dupa care incingem un gratar bine si punem bucatile atat cat sa lasa urme frumoase de gratar.
Salata se spala bine se scurge de apa si se taie, la fel procedam cu ceapa si ridichile. Asezam pe un platou salata , ridichile, ceapa si ananasul. Inainte de servine stropim cu ulei de masline, si otet balsamic.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu