Ingrediente:
-1 0ua
- 200 gr lapte
- 200 gr unt
- 50 gr drojdie
- esenta de migdale
- 100 gr ulei
- faina
Mod de preparare
Se amesteca ouale cu laptele, untul topit si esenta de migdale apoi se pune la incalzit pe foc amestecandu-se sa nu se prinda .Drojdia se topeste cu zahar.Se amesteca faina cu compozitia calda ,drojdia . Se framanta aduganduse ulei in timpul framantarii. Se lasa sa creasca 2 ore. Dupa ce a crescut se imparte aluatul in doua , se intinde pe masa si se taie in 8 parti. Pe fiecare parte se pune cate o lingurita de gem si se ruleaza de lalatura mare spre interior., adica spre varf. Se pun in tava si se lasa sa creasca 30 min. Apoi se dau la cuptor 20-30 min.
Naty, imi place blogul tau ai niste retete foarte interesante.
RăspundețiȘtergereAs dori daca se poate sa facem un schimb de linkuri.
Adresa mea http://bucatariaportocalie.blogspot.com/
Multumesc!
Flori