Iarasi s-au adunat o multime de retete care trebuie sa le postez, nu stiu cum se face ca de la un timp nu mai apuc sa fiu la zi daca pot zice si asa...astazi va propun o reteta de cornule fragede atat de bune...daca le lasati pana a dous zi dupa ce le coaceti ele devin fragede si dispar foarte repede:))
Ingrediente Ingredients
-250 gr unt 250 gr unt
-100 gr smantana 100 Gr cream
-1 ou 1 egg
-3 linguri zahar pudra -3 Tablespoons powdered sugar
~500 gr faina ~ 500 g flour
- 1 lingurita praf de copt 1 teaspoon baking powder
-2 plicuri zahar vanilat -2 Sachets vanilla sugar
-un varf de sare a pinch of salt
-gem de prune sau rahat plum-jam
-zahar pudra pentru a da cornuletele la final powdered sugar for decoration
Mod de preparare
Untul(eu am folosit cel de 65% grasime) care trebuie sa fie la temperatura camerei (eu l-am topit un pic la microunde)se freaca cu zaharul pudra si cel vanilat pana cand devine o crema, dupa care se adauga smantana si oul. Se amesteca bine sa se incorporeze apoi se adauga faina, praful de copt si se amesteca cu o lingura apoi cu mana pana cand devine un alaut elastic. Se pune intr-o folie de plasic si se da la frider ~30 min.
Dupa care se recurge la metoda clasica de facut cornulete...se intinde o foaie rotunda se pune gem si se ruleaza sau se intinde o foaie dreptunghiulara s unge o parte cu gem se ruleaza si se taie bucati mici de ~ 2cm.
Se coc timp de ~20 min, intr-o tava tapetat cu harie de copt, dupa care se trec prin zahar pudra.
Sunt nu bune, ci grozave.Imi plac la nebunie.Super...
RăspundețiȘtergereAsa este Rocsy
RăspundețiȘtergere