Am devenit o adevarata fana al acestui mod de preparare si anume la tigaie, e rapid si foarte bun.
pentru aluat:
- 450 g faina
- 230 ml apa calduta
- 1 pliculet drojdie
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei masline
- 1 lingurita zahar
-masline
-sunculita sau salam uscat
-cascaval sau mozzarella
-sos de rosii
Mod de preparare
Amestecam faina cu drojdia si zaharul, facem o gropita in mijloc turnam apa calduta si amestecam, dupa care punem sarea si framantam aluatul.
Se lasa la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Pe masa de lucru punem putin faina, impartim aluatul in 5 bucati apoi il intindem incet cu mana sa fie de dimensiunea tavii dar sa aibe grosimea de aproximativ 3-5 mm.
Se pune o tigaie antianderenta pe foc la incins apoi punem aluatul si un capac peste tigaie. In momentul in care apar primele bule pe suprafata aluatului il intoarcem si pe suprafata coapta unegem cu sos punem casacaval, mozzarella, masline. Punem capacul iar cand casacavalul e topit oprim focul. Gata pizza poate fi servita.
Pofta mare!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu