Cel mai complex si putin dificil tort facut pana acum dar si cel mai bun, care imbina perfect aromele si texturile. Un tort de inspitarie integrala :) http://pastry-workshop.com/cocoberry-coconut-and-berry-entremet-entremet-cu-fructe-de-padure-si-nuca-de-cocos/ careia vreu sa ai multumesc pe acesta cale pentru retetele minunate.Acest tort l-am facut in septembrie dar cum nu aveam curaj sa ma apuc sa scriu reteta, e mai usor sa il faci decat sa scrii abea zi am prins curaj si va prezint acesata minunatie.Curaj si voua la testat...
pentru aceste tort aveti nevoie de....sa nu va speriati de lista :))
Ingrediente:
Blat
4 oua
-85 gr zahar
-115 gr faina
-1 pra de sare
Crema de iaurt si lime
-150 gr iaurt
-40 gr zahar
-sucul si coaja de la o lime
-4 gr gelatina
-20 ml apa rece
-200 ml frisca
Mousse fructe de padure
2 albususri
-70 gr zahar
30 ml apa
-8 gr gelatina
- 1 lingurita suc de lamaie
-40 ml apa rece
-150 ml piure fructe de padure
-250 ml friscajeleu fructe de padure
-200 gr fructe de padure
-50 gr zahar
-7 gr gelatina
-50 gr apa
crema de nuca de cocos
-450 ml frisca
400 ml lapte de cocos
4galbenusuri
60 gr zahar
10 gr gelatina
50 ml apa
-extrac de vaniloe
-50 gr nuca de cocos
glazura roz
180 gr zahar
45 ml lapte
-200 ml frisca
45ml apa
60 gr glucoza sau miere
11gr gelatina
-55 ml apa rececolorant rosu
Huuuu muuult de scris:)))
Mod de preparare
aici e aici....Blat
Se mixeaza ouale cu zaharul si sarea cel putin 10 minute pana isi mareste volumul apoi se incorporeaza treptat, faina cernuta. Se toarna blatul intr-o forma de tort 26cm diametru, si se coace la 170C pentru 20-30 minute. Dupa ce sa racit se taie doua foi subtiri.Una dintre foi se decupeaza pentru 20-22cm diametru si se aseaza intr-un inel de tort.Crema de iaurt si lime :Se hidrateaza gelatina in apa rece pentru 10 minute dupa care se topeste pe baie de abur. Apoi se amesteca iaurtul cu zaharul pudra, sucul si coaja de lime si gelatina. Se incorporeaza frisca batuta. Se toarna crema peste blat si se da la congelator 10 minute.Se taie cea de-a doua foaie de blat pentru 18-20cm diametru si se aseaza peste crema de iaurt si lime.
Mousse fructe de padure:
Se amesteca zaharul si apa si se fierb cateva minute pentru a forma un sirop gros. Albusurile se mixeaza cu zeama de lamaie pana isi maresc volulmul. Cand siropul s-a ingrosat, se toarna treptat peste albusuri, mixand continuu pana se obtine o bezea ferma .Gelatina hidratata se topeste pe baie de abur apoi se amesteca cu piureul de fructe.Se incorporeaza bezeau in piureul de fructe, apoi se adauga frisca batuta. Moussul se toarna peste blat.
Jeleu
Gelatina se lasa sa se hidrateze 10 minute.Se amesteca piureul de fructe cu zaharul si se incalzeste usor . Se incorporeaza gelatina hidratata apoi se lasa compozitia sa se racoreasca. Se toarna jeleul peste mousse si se da din nou la rece 1 ora. Cand s-a prins jeleul se scoate inelul si se monteaza cel de 26-28 cm.
Crema nuca de cocos
Se pune intr-un vas cu fund dublu laptele de cocos si se infierbainta. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se toarna in fir subtire laptele fierbinte, apoi se pune pe foc. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa dupa care se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata si fulgii de nuca de cocos. Cand s-a racit se incorporeaza vanilia si frisca batuta apoi se da crema la rece pentru 10 minute dupa care cu ajutorul unui pos umplem marginile tortului si deaspura. Se da la rece pana a doua zi.
Glazura
Dupa parerea mea cea mai dificila parte.Se amesteca zaharul cu apa intr-un vas si se fierbe pana devine un sirop gros.Intr-un vas amestecam frisca si laptele si se aduc la punctul de fierbere. Se adauga in fir subtire siropul de zahar.Se incorporeaza glucoza si se tine pe foc doar pana se topeste uniform.Se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata in prealabil si colorantul. Se acopera glazura cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei dupa care se toarna peste tort care este bine sa il tineti o ora la congelator inainte de a torna glazura.
Mie nu mi-a iesit glazura perfect pentru ca am turnat de mai multe ori dupa cum se vede:) dar am fost multumita de prima incercare.
Tortul este un vis si se merita toata munca:)
pentru aceste tort aveti nevoie de....sa nu va speriati de lista :))
Ingrediente:
Blat
4 oua
-85 gr zahar
-115 gr faina
-1 pra de sare
Crema de iaurt si lime
-150 gr iaurt
-40 gr zahar
-sucul si coaja de la o lime
-4 gr gelatina
-20 ml apa rece
-200 ml frisca
Mousse fructe de padure
2 albususri
-70 gr zahar
30 ml apa
-8 gr gelatina
- 1 lingurita suc de lamaie
-40 ml apa rece
-150 ml piure fructe de padure
-250 ml friscajeleu fructe de padure
-200 gr fructe de padure
-50 gr zahar
-7 gr gelatina
-50 gr apa
crema de nuca de cocos
-450 ml frisca
400 ml lapte de cocos
4galbenusuri
60 gr zahar
10 gr gelatina
50 ml apa
-extrac de vaniloe
-50 gr nuca de cocos
glazura roz
180 gr zahar
45 ml lapte
-200 ml frisca
45ml apa
60 gr glucoza sau miere
11gr gelatina
-55 ml apa rececolorant rosu
Huuuu muuult de scris:)))
Mod de preparare
aici e aici....Blat
Se mixeaza ouale cu zaharul si sarea cel putin 10 minute pana isi mareste volumul apoi se incorporeaza treptat, faina cernuta. Se toarna blatul intr-o forma de tort 26cm diametru, si se coace la 170C pentru 20-30 minute. Dupa ce sa racit se taie doua foi subtiri.Una dintre foi se decupeaza pentru 20-22cm diametru si se aseaza intr-un inel de tort.Crema de iaurt si lime :Se hidrateaza gelatina in apa rece pentru 10 minute dupa care se topeste pe baie de abur. Apoi se amesteca iaurtul cu zaharul pudra, sucul si coaja de lime si gelatina. Se incorporeaza frisca batuta. Se toarna crema peste blat si se da la congelator 10 minute.Se taie cea de-a doua foaie de blat pentru 18-20cm diametru si se aseaza peste crema de iaurt si lime.
Mousse fructe de padure:
Se amesteca zaharul si apa si se fierb cateva minute pentru a forma un sirop gros. Albusurile se mixeaza cu zeama de lamaie pana isi maresc volulmul. Cand siropul s-a ingrosat, se toarna treptat peste albusuri, mixand continuu pana se obtine o bezea ferma .Gelatina hidratata se topeste pe baie de abur apoi se amesteca cu piureul de fructe.Se incorporeaza bezeau in piureul de fructe, apoi se adauga frisca batuta. Moussul se toarna peste blat.
Jeleu
Gelatina se lasa sa se hidrateze 10 minute.Se amesteca piureul de fructe cu zaharul si se incalzeste usor . Se incorporeaza gelatina hidratata apoi se lasa compozitia sa se racoreasca. Se toarna jeleul peste mousse si se da din nou la rece 1 ora. Cand s-a prins jeleul se scoate inelul si se monteaza cel de 26-28 cm.
Crema nuca de cocos
Se pune intr-un vas cu fund dublu laptele de cocos si se infierbainta. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se toarna in fir subtire laptele fierbinte, apoi se pune pe foc. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa dupa care se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata si fulgii de nuca de cocos. Cand s-a racit se incorporeaza vanilia si frisca batuta apoi se da crema la rece pentru 10 minute dupa care cu ajutorul unui pos umplem marginile tortului si deaspura. Se da la rece pana a doua zi.
Glazura
Dupa parerea mea cea mai dificila parte.Se amesteca zaharul cu apa intr-un vas si se fierbe pana devine un sirop gros.Intr-un vas amestecam frisca si laptele si se aduc la punctul de fierbere. Se adauga in fir subtire siropul de zahar.Se incorporeaza glucoza si se tine pe foc doar pana se topeste uniform.Se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata in prealabil si colorantul. Se acopera glazura cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei dupa care se toarna peste tort care este bine sa il tineti o ora la congelator inainte de a torna glazura.
Mie nu mi-a iesit glazura perfect pentru ca am turnat de mai multe ori dupa cum se vede:) dar am fost multumita de prima incercare.
Tortul este un vis si se merita toata munca:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu