Ingrediente:
2 pachete foi placinta
700 gr nuci
1 coaja de la o portocala
1 coaja de la o lamaie
200 gr zahar
sirop:
1 l apa
500 gr zahar
1 esenta rom
1 esenta vanilie
Mod de preparare
Foile deplacinta se coc pe dosul tavii dar sanu se rumeneasca. A doua zi se face siropul: se pune la fiert 1 litru de apa cu 500 gr zahar. cand sa legat se ia de pe foc si se pun esentele. Nuca de da prin masina sa fie fina. apoi se amesteca cu coaja de portocala+ lamaie si zaharul. Se pune pe foaie sirop cu linguta apoi mucile si se repeta procedeul pana la ultima foaie.
2 pachete foi placinta
700 gr nuci
1 coaja de la o portocala
1 coaja de la o lamaie
200 gr zahar
sirop:
1 l apa
500 gr zahar
1 esenta rom
1 esenta vanilie
Mod de preparare
Foile deplacinta se coc pe dosul tavii dar sanu se rumeneasca. A doua zi se face siropul: se pune la fiert 1 litru de apa cu 500 gr zahar. cand sa legat se ia de pe foc si se pun esentele. Nuca de da prin masina sa fie fina. apoi se amesteca cu coaja de portocala+ lamaie si zaharul. Se pune pe foaie sirop cu linguta apoi mucile si se repeta procedeul pana la ultima foaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu