Ingrediente
Blat
-6 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-1 lingura cacao
- parf de copt
- esenta vanilie
Crema
-200 ml lapte
-100 gr ciocolata neagra 55% cacao
-8 linguri zahar
-250 ml frisca
- 1 plic gelatina
-3 galbenusuri
-1 lingura amidon
Mod de preparare
Blat: se separa galbenusurile de albus. Albusul se bare bine, apoi se aduga zahar, cand s-a intarit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se pune faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se incorporeaza cate putin. Se imparte compozitia in doua in una din ele se pune cacao se amesteca usor. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune cu ajutorul unei pungi in care sa pus in una compozitia cu cacao si in alta fara , un rand din aluat alb altul cu cacao si tot asa pana cand se termina compozitia. Se da la cuptor 35 min.
Crema. Se pune intr-un vas laptele ciocolata bucati si zaharul si se pune la foc, galbenusurile se amesteca cu amidonul, se toarna laprele peste galbenusuri apoi se pune iar la foc pana cand se ingroasa crema. Amestecati incontinuu!Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi cand sa ingrosat crema se ia de pe foc si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca crema. Se bate frisca separat.Cand e rece crema se amesteca cu frisca .
Blatul se taie in trei se insiropeaza pe rand si se pune crema.
Am ornat cu pasta de zahar si pasta de lapte praf.
Bradutul e facut din blat decupat cu o forma dotunda suprapuse unapeste alta si cu crema intre ele oranat cu royal icing si colorant verde. omul de zapada din pasta de zahar, la fel si cadourile.
Sarbatori fericite si un an nou plin de bucurii si dorinte implinite! LA MULTI ANI !
RăspundețiȘtergereCe frumos ti-a iesit,,,am luat si eu un cadou,,,ca era si pentru mine unul,,,nu???Sarbatori fericite in continuare!!!!pupici!!
RăspundețiȘtergereEra pentru toata lumea:D
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
RăspundețiȘtergereNu prea am avut timp de colindat pe la bloguri, de aceea iti transmit cu intarziere toate urarile de bine, de sanatate si prosperitate!
Multi pupici!