Una din cele mai simple rete de friptura de porc, pe care o fac atunci cand sunt in lipsa de idei .
Pentru acesta aveti nevoie de:
pentru marinada:
1 pahar de bere
1 lingurita de sare, piper
-1 ceapa
-1 crengura mica rozmarin( stiu ca nu se leaga cu curry dar am pus ca mie imi place)
-1 bucata cotlet fara os de ~ 1 kg
-5 catei de usturoi
-1 lingurita sare
- piper
-1/2 lingurita turmenic
-1/2 lingurita curry
-1,5 kg cartofi
1-2 morcovi
-1 ceapa
-1 capatana de usturoi
-rozmarin/ cimbru
-sare
piper
-ulei
Mod de preparare
Carnea eu o pregatesc cu o zi inainte sa se marineze. Amestec berea cu sare, piper, ceapa taiata bucati, rozmarin si pun carnea in marinada, la 12 ore o intorc daca nu o acopera. A doua zi o scot din marinada, amestec toate condimentele cu putin ulei si ung carnea pe toate partile. O dau la frigider pentru cel putin 30 min.
Intre timp curat legumele si le tai in patru sau 6 depinde de marime dar sa fie bucati destul de mari.
Dupa care intr-o tava asez o foaie de hartie, dar nu e obligatoriu, eu o pun ca sa nu rod tava daca se lipsec cartifii:)) si pun legumele care le amestec cu sare piper, rozmarin, ulei iar im mijloc se pune carnea. Se acopera cu hartie si se da la cuptorul incins in prealabil la 200 C timp de 25 -30min. dupa care se ia hartia si se mai lasa 30 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu