Ieri am descoperit pe facebook o provocare lansata de Real- Hypermarket la care binenteles m-am inscris si eu din doua motive, primul motiv - imi place competitia si a doilea la fel de important - imi doream de mult un vas de la Pyroflam, deci doi in unul . Si cum regulamentul concursului e pe placul meu adica intai propun o reteta care binenteles e preferata mea :) si apoi daca sunt calificata in etapa a II-a am ocazia o in incerc intr-un vas de la Pyroflam ...nu-i asa ca va incanta ideea?
Produsele oferite de Pyroflam® sunt recunoscute in mod special pentru versatilitatea utilizarii. In plus, nu au un aspect similar cu cratitele si tigaile obisnuite folosite in bucatarie.Unele dintre caracteristici ar fi :
- Rezistenta termica cu 70% mai mare decat cea a produselor traditionale din sticla
- Suprafata dura, igienica si neporoasa
- Produsele Pyroflam® din vitroceramica sunt garantate sa tolereze fluctuatii de temperatura de pana la 450°C
- Capace din sticla transparente si cosul de gatire la abur din borosilicat tolereaza puternice fluctuatii de temperatura de pana la 180°C
- Garantia Vitro-Ceramic® de 25 de ani
- Pyroflam® poate fi folosit pe/in orice produse electrocasnice de bucatarie (cu exceptia celor cu inductie)
- Pyroflam® nu se ciobeste, zgarie sau deformeaza
- Pyroflam® isi pastreaza aspectul de nou
- Pyroflam® arata bine pe orice masa si la orice ocazie
- Permite urmarirea stadiului de gatire
Mai multe detalii puteti gasi aici http://www.real-hypermarket.ro/pyroflam/homepage
Pe langa toate acestea nu pastreaza mirosuri, vasul poate sta oriunde pe aragaz, in congelator,in cuptor , in frigider, in cuptorul cu microunde, in masina de spalat vase.
Sunt disponibile acum într-o Promotie speciala în magazinele real,- Hypermarket. Nu trebuie decat sa acumulati puncte bonus si sa le lipiti pe talonul promotional. La 10 puncte bonus poti cumpara oricare vas de gatit Pyroflam® cu 50% discount! Promotie desfasurata in perioada 16.02-20.06.2012, iar produsele cu discount se pot achizitiona pana la 04.07.2012.
Asa si cum va ziceam mi-ar place sa am un asemenea vas deoarece se pot gati in ele majotitatea retetelor si se folosesc si intretin cu usurinta. Dupa cum stiti deja sunt o fana a gatitului, experimetatului in ale bucatariei si dupa cate caracteristici grozave au aceste vase va dati seama ca abea astept sa gatesc in unul dinte ele.
Reteta pe care o propun e una dintre preferatele mele :) iar cine a avut ocazia sa o guste poate afirma acest lucru :)
Friptura de porc cu miere
Ingrediente
- cotlet de porc-3-5 catei de usturoi
-400 ml vin alb
-condiment picant (boia iute/ peperoncino)
- boia dulce
- sos chili
-sare, piper
-rozmarin
-2 linguri sos worchester
~100 gr miere
(unele cantitati nu sunt mentionate deoarece e in functie de cat de mult doriti sa fie picant sau nu cotletul)
(unele cantitati nu sunt mentionate deoarece e in functie de cat de mult doriti sa fie picant sau nu cotletul)
Mod de preparare
Se pune cotletul de porc in vas Pyroflam, se condimeteaza pe toate partile cu un amestec din sare, piper, condiment picant, usturoi taiat felii sau pisat, boia dulce, rozmarin dupa care se toarna vinul , sosul worchester (amestecul ar trebui sa acopere carnea ) si se lasa la macerat peste noapte in frigider.
Se preincalzeste cuptorul la 220 C.
Se ia aproximativ 200 ml din amestecul in care a stat cotletul si se da la cuptor timp de 30 min. dupa care se reduce la 160 C si se continua procesul de frigere cu câte 50 de minute pentru fiecare kilogram de carne .Daca se evapora tot amestecul mai puteti adauga putin din cel pastrat. Se mai unge din cand in cand cu o pensula carnea sa nu se arda. Inainte de a fi gata cu 20 de min. se unge cotletul cu sos de chili si miere . Cand este gata carnea se lasa să se odihnească 20-30 minute înainte de tăiere pentru a permite sucurilor să se distribuie uniform.
Ca si garnitura se pot folosi cartofii(oricum ar fi preparati ei), varză , ciuperci , orez cu legume sau simplu, etc.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu