A trecut ceva timp de cand nu am mai postat o reteta iar ca sa ma revansez am revenit cu o reteta extrem de simpla numai buna de savurat intr-o dupamiaza linistita sau in week-end.
Ingredientele pentru blat tort le puteti recunoaste si regasi in reteta de chec cu ciocolata
2 oua
100 g zahar
125 ml ulei
200 ml lapte
50 g cacao
250 g faina
1 praf de copt
esenta de rom
3 linguri dulceata capsuni
Crema de iaurt cu fructe
-400 ml iaurt 3,5 %
-200 ml frisca
-1 conserva ananas
-2 kiwi
-200 gr zahar
-1 1/2 plic gelatina
-150 ml suc ananas( il folosim cel de la compotul de ananas pentru hidratat gelatina)
Glazura de ciocolata
-150 gr ciocolata
-100 ml lapte
-20 gr zahar
-20 gr unt
Mod de preparare
BLAT:
Ouale se bat cu un varf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand asi dubleaza volumul, dupa care turnam uleiul, laptele si esenta. Separat amestecam faina cu cacao si praf de copt apoi o incorporam in compozie amestecam usor , iar la final punem dulceata. Intr-o tava de tort cu diametrul 22cm turnam compozitia si o coacem 50 min la 180 C.
CREMA:
Blatul de tort racit se taie in trei foi egale. Peste primul blat se pune o cantitate egala de fructe jumate din cantitatea de crema de iaurt, al doilea blat, restul de crema si ultimul blat. Se da la frigider pentr 2 ore sau pana cand se prinde crema bine.
Glazura:
ciocolata se rupe bucati mici se toarna laptele peste, zaharul si untul si se pune la foc mic pentru omogenizare. Se amesteca, iar cand s-a topit se da deoparte sa se raceasca.
SE toarna glazura peste tort se orneaza cu fructe sau pur si simplu il serviti:D
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu