Ingrediente
Blat:
Blat:
-5 oua
-250 gr zahar
-5linguri ulei
-125 gr faina
-1 plic zahar vanilat
Crema:
-450 gr iaurt cu aroma de capsuni
-350 ml frisca lichida
-2 plicuri gelatina
-75 g zahar pudra
-300 gr capsunni
Decor
-capsuni
-2 plicuri gelatina pentru tort rosie
-4linguri zahar
Mod de preparare
Blat:Se separa galbenusurile de albus si se bat spuma, apoi se aduaga zaharul in ploaie si galbenusurile unul cate unul. Dupa aceea se pune alternand cate o lingura de ulei si faina. Se pune toata compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor incins 25-30 min. Se lasa blatul sa se raceasca apoi se taie in doua .
Crema: Pui gelatina la imuiat. Capsunile se taie felii, frisca se bate spuma.Gelatina se topeste pe baie de abur dupa care se toarne peste frisca, iaurt , zahar pudra si capsuni. Se da la rece 5 min. Se aseaza crema intre cele doua blaturi.
Decor: Se pun capsunile taiete peste blat apoi se toarna gelatina preparata conform intructiunilor de pe anbalaj.Se da la rece 2-3 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu