Ingrediente
-blat pandispan:
-6 oua
-6 oua
-6 linguri de zahar
-4 linguri faina'
-2,5 linguri cacao
-1lingurita praf de copt
Crema 1
- 200 gr unt
-300 gr crema de nutella
-1 galbenus
-150 gr frisca lichida
CREMA 2
-150 gr frisca lichida
-200 gr iaurt+100 gr smantana(puteti pune ori una ori alta sa fie 300g)
-100 gr zahar
-1 plic gelatina 10gr
-zeama de la 1/2 lamaie+zeama de la portocala
Mod de preparare
Se face blatul de pandispan obisnuit. Se separa galbenusurile de albus, Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie , dupa care galbenusurile faina cate un pic si cacao amestecata cu praf de copt. Se pune totul intr-o tava dreptunghiulara si se coace 30 min la foc mediu. Cand e gata se scoate pe un gratar sa se raceasca.
CREMA 1: untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Acesta se amesteca cu crema de nutella cu ajutorul mixerului pana ce devine o compozitie cremoasa, se adauga si galbenusul de ou. Frisca se bate bine apoi se pune peste crema de unt.
Crema 2:Se hidrateaza gelatina cu 100ml apa timp de 10 min. Apoi se pune la topit pe baie de abur. Se amesteca iaurtul si smantana cu zaharul , zeama de lamaie si portocala apoi se pune gelatina.Se da un pic la rece timp in care se bate frisca. Se pune frisca peste iaurt si se amesteca usor.
Blatul se taie in doua si se insiropeaza primul blat se pune crema de unt, apoi crema 2 doar jumatate din cantitate. Se aseaza al doile blat se insiropeaza se pune crema ramasa si se da la frigider 2 ore dupa care se taie si se orneaza dupa preferinta.
imi place prajitura, arata delicios ....si reteta suna tare bine .
RăspundețiȘtergeretrb sa fie foarte gustoasa,arata bine si ma ispiteste rau de tot sa o incerc...
RăspundețiȘtergerema bucur tare mult ca va placut reteta mea
RăspundețiȘtergereImi place tare mult cum arata...apetisanta si delicioasa...portocalele in forma de evantai dau o nota aparte prajiturii, felicitari!
RăspundețiȘtergere