"Wok" tigaia minune http://www.berghoffworldwide.ro/oale-si-vase-de-gatit/wok asa cum am zis eu cand mi-am cuparat....m-a intrebat cineva de ce minune gateste singura?" :)) nu desigur dar se pot face in ea preparatele usor fara amesteca ,astfel nu isi pierd forma legumele, ci doar prin rotati din incheietura manii, iar materialul din care e facut, bun conducator de caldura. Forma sa concava curbata permit alimentelor sa fie patrunse intr-un timp scurt de o caldura intensa folosind relativ putin combustibil.
Un alta avantaj este ca permite legumeleor sa se faca rapid astfel isi pasteza vitaminele, isi pasteaza savoarea.
O alta caracterisica a cestei tigai ar fi ca se foloseste o cantitate mica de ulei. Deci pot zice ca poti gati cu ea mancaruri sanatoase lipsite de grasimi iar timpul de preparare se reduce, alimentele nu se ard si isi pastreaza proprietatile nutritive, spre deosebire de alte metode de gatit.
Wok este ideala pentru prepararea mancarurilor cu carne, legume, paste, fructe de mare, iar toate acestea trebuie taiate fasii sau cubulete pentru a se face rapid.
Astfel pentru a prepara o reteta asiatica si ca exemplu aduc aici o reteta foarte usor de executat http://www.e-retete.ro/retete/pui-cu-muguri-de-fasole utilizand tigaia magica http://www.berghoffworldwide.ro/oale-si-vase-de-gatit/wok
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu