marți, 17 octombrie 2017

Ciorba de perisoare

Ciorbele se numara printre mancarurile noastre preferate. Nu pot sa zic ca avem una anumita care ne place , ne plac toate :) dar sa fie cu masura. In schimb copilul prefera ciorba de perisoare sau tot ce are carnita, na, e barbatel doar :)


Ingrediente:
- 400 gr carne de pui/ porc/vita/ amestec tocata
- 1 morcov mare
- 1/2 telina
- 1 pastarnac
- 1 radacina partrunjel
- 1 ceapa
1 ardei gras/kapia
- 1 ou
- 1 legatura patrunjel
- jumate de lagatura marar
- 1 legatura leustean
- 50 ml ulei 
- 50 gr orez
- 500 ml bors sau dupa gust
- cimbru
- sare, piper
apa aproximativ 2 l-2,5l

Mod de preparare
Se curate le gumele se spala si se dau prin razatoarea mare, in cazul in care va grabiti sau le taiati bubulete cum am procedat eu de aceasta data apoi se pun e intr-o oala uleiul si se "ametesc " legumele. Se adauga si ceapa si se toarna 2,5 l apa. Se condimenteaza. 
Carnea de pui se amesteca cu orezul care a fost spalat inprealabil bine, jumatate din patrunjelul tocat marunt,marar oul si condimentele. 
Cand sunt aproape gata legumele se fac niste bilute din compozitie si se pun sa firba~10 min.(Pentru a modela usor bilutele umeziti bine mainile cu apa sau ulei) . In acest moment pun si ardeiul tocat cuburi .
Separat se pune borsul la fiert cu un pic de cimbru. cand sunt gata perisoarele se adauga borsul leusteanul se da inca intr-un clocot si se opreste. Dupa 5 min.se adauga patrunjelul tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ABONEAZATE LA FEED

s-ar putea sa iti placa si

Related Posts with Thumbnails

iubiti frumosul, iubiti-va pe voi si pe cei de linga voi, iubiti sa fiti sanatosi....respectati-va

aboneaztate la acest blog